Danas kiša, od sutra promjenljivo i hladnije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sljedećih ćemo dana imati kojekakvih vremenskih pojava, za subotu bismo mogli reći i mjestimičnih nepogoda! Dugo najavljivana promjena vremena bit će kratkotrajna, ali ponegdje prilično žestoka, uz često obilnu kišu, u gorju i snijeg. Zbog svega toga, te osobito na Jadranu i jakog vjetra, gdjekad i olujnog, meteorolozi DHMZ-a objavili su mnogobrojna upozorenja na opasne vremenske pojave. Njihov intenzitet i vrijeme pojavljivanja možete naći na internetskim stranicama DHMZ-a iMeteoAlarm-a, a i u HRT METEO aplikaciji. Ne zanemarujte ih – izbjegnite moguće nevolje – i putovanje sa subotnjeg prijepodneva bolje odgoditi na barem poslijepodne, još najbolje na nedjelju.

Subota – kiša, ponegdje i snijeg, jugo pa bura

I u Dalmaciji promjenljivo i vjetrovito, najprije zbog juga, zatim bure i tramontane, uz umjereno valovito i valovito more, te uz često obilnu kišu praćenu i grmljavinom, uglavnom između 7 i 16 sati, a uz pad temperature u najvišem će gorju pasti i malo snijega.

Na jugu Hrvatske su izraženiji pljuskovi mogući još i kasno poslijepodne, a nevolje nekima prijete i od najprije jakog juga, zatim bure i tramontane, uz koje će more biti umjereno valovito i valovito.

Od nedjelje – promjenljivo i hladnije

Na Jadranu će kiše biti još osobito u drugom dijelu nedjelje, a početkom novoga tjedna sunčanije, iako posvuda ne i sasvim suho. Nakon nedjeljnog ponegdje umjerenog juga i mjestimice još jačeg jugozapadnjaka, u ponedjeljak će biti prolazno umjerene bure, s kojom će doći hladniji zrak pa će temperatura veći dio sljedećega tjedna biti osjetno niža nego prošlih dana.

I dok to zahladnjenje u sljedećem tjednu nije za neko posebno upozorenje – subotnje vremenske neprilike svakako jesu, premda vjerojatno neće biti onakve kakve su tijekom petka prouzročile poplavu u Tel Avivu i okolici, gdje je palo oko 150 litara kiše po četvornome metru u samo nekoliko sati.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) 76. OBLJETNICA BLEIBURŠKE TRAGEDIJE Komemoracija na Lovrincu: “Nismo ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo”

Povodom obilježavanja 76. obljetnice Bleiburške tragedije, u organizaciji koordinacija ratnih postrojbi SD županije, braniteljskih udruga Grada Splita i...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img