Župan splitsko-dalmatinski jučer se susreo sa gradonačelnicima i načelnicima cetinske krajine. Razgovarali su o mnogim temama vezanim za taj kraj, a jedna od njih je vezana i za općinu Dugopolje. Kao jedan od prioritetnih istaknut je projekt prometne povezanosti brzom cestom od Dugopolja do Kamenskog.

Župan Boban je na tu temu kazao:

Načelnici i gradonačelnici Cetinskog kraja iznijeli su niz projekata, ali budimo realni, kada bi sve to išli realizirati trebalo bi nam sedam, osam županijskih proračuna. Nije moguće sve to realizirati, ali jedan od zaključaka je da mi sa stručnim službama i ravnateljima javnih ustanova odredimo prioritete i onda ćemo ih kroz mjesec, mjesec i pol dana prezentirati čelnicima cetinskog kraja bilo da se radi o lokalnim, županijskim ili projektima na nacionalnoj razini. Jedan od najvažnijih projekata je cesta od Dugopolja do Sinja, jedan od primarnijih projekata je i odvodnja i to ne samo oborinskih voda nego i projekti poput reverzibilne hidrocentrale blizu Otoka – komentirao je Boban nakon sastanka.

Prema riječima Župana, uskoro će se problemi složiti po prioritetima te će se započeti njihova provedba. Nadajmo se kako će i brza prometnica koja povezuje Dugopolje i Sinj biti na tom popisu, te da će se u dogledno vrijeme započeti sa realizacijom tog projekta.