19/06/21

14 savjeta mladima i djeci za sigurno korištenje interneta

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Povodom Dana sigurnijeg interneta, koji se ove godine obilježava 6. veljače, izdavačka kuća Alfa pripremila je plakat “Mudrost za virtualnu sigurnost” s 14 mudrosti koje ukazuju na probleme djece i mladih na internetu i nude rješenjaPlakat će biti podijeljen svim osnovnim, područnim i srednjim školama u Hrvatskoj, a u elektroničkom obliku možete ga preuzeti na Alfa Portalu.

“Mudrosti” za plakat osmislila je Nandi Plužarić, tekstopisac u Alfinom odjelu za kreativni razvoj, a vizualno ga je oblikovala grafička dizajnerica Edita Keškić.

“Potaknuti Prvim nacionalnim komparativnim istraživanjem o medijskim navikama i sigurnosti djece na internetu i ulaskom Alfe u digitalno obrazovanje odlučili smo izraditi plakat povodom Dana sigurnijeg interneta.  Iako potičemo korištenje tehnologije, znamo da ono mora biti racionalno te smo svjesni ponekih negativnosti i prijetnji na koje ovim plakatom želimo ukazati. Zato smo izradili plakat koji kroz 14 stiliziranih preporuka nudi savjete za sigurno ponašanje na internetu. Ozbiljna tema zapakirana je u simpatičnu formu, stihove u rimi, kako bi ju približili djeci”, objasnila je Nandi Plužarić.

Plakat u PDF formatu preuzmite ovdje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

MASOVNO CIJEPLJENJE U IMOTSKOM Sve dobne skupine odazvale su se na cijepljenje: “Bez cijepljenja nema normalnog života ni vraćanja na staro”

Sve dobne skupine odazvale su se na današnje masovno cijepljenje u Imotskom, održano u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img