Cijepljenje s jednom dozom cjepiva Johnson & Johnson uskoro više neće vrijediti

0
Foto: koronavirus.hr

Svi koji su prethodno bili cijepljeni s Johnson & Johnson moraju primiti još jednu dozu najmanje do 3. siječnja.

Početkom siječnja istječe zelena putovnica za one osobe koje su samo jednom cijepljene cjepivom Johnson & Johnson. Te osobe kao pojačivač bi trebale primiti mRNA cjepivo.

Potvrde o cijepljenju s jednokratnim Janssen cjepivom (Johnson & Johnson) gube na važnosti u zelenoj putovnici od 3. siječnja 2022. Kako bi osobe koje su primile to cjepivo dobile valjanu potvrdu o cijepljenju potrebno je primiti još jednu dozu. Za daljnje cijepljenje poželjno je koristiti mRNA cjepivo koje je odobrila EMA (BioNTech / Pfizer ili Moderna).

U studenom su sve osobe koje su primile cjepivo Johnson & Johnson dobile pismo u kojem ih se obavijestilo da do 2. siječnja moraju primiti još jednu dozu ili da u protivnom njihova zelena putovnica gubi važnost. Takvih osoba je bilo ukupno 260.000, a do danas se njih oko 75.000 još uvijek nije odlučilo na dopunsko cijepljenje. Tim osobama se savjetuje da se što prije ponovno cijepe, a najkasnije do 3. siječnja 2022. godine, inače će njihova potvrda o cijepljenju izgubiti svoju valjanost u zelenoj putovnici – javlja KROATIV.at

Anita M

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here