Foto: Sctreenshot YouTube

“Kog je zmija grizla i guštera se boji, star je narodna izreka koja se duboko ukorijenila u Dalmaciji.” – izjava je utjecajnog HSP-ovca na naš upit da prokomentira pomirljive poruke slavonskog kandidata Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića u X. izbornoj jedinici.

Kao što je poznato Mlinarić je u svojem javnom nastupu u emisiji “Bujica” notornog Velimira Bujaneca jako ružno govorio, odnosno povlađivao stavovima voditelja o svojoj političkoj konkurenciji iz HSP-a i njihove koalicije ZA domovinu koju još čine i Hrvatsko bilo i Demokršćanski HSS, što je izazvalo bijes u njihovim redovima, pa su žestoko uzvratili sa svih razina i od svih dužnosnika HSP-a, a nisu štedjeli ni Bujaneca.
Voditelj Bujice je i nekoliko puta ranije u svojim emisijama “stavljao odgovore u usta” svojim gostima, poput Peđe Mišića koji je bio dovoljno pošten i mudar da ne nasjedne na namjere ovog propagandiste Domovinskog pokreta i ignorira njegove eskapade o zločestom HSP-u, koji eto uzima glasove njegovim gazdama.
Po našim informacijama ove poruke Bujaneca i Mlinarića nisu dobro sjele ni lokalnim članovima Domovinskog pokreta koji su zvali istaknute članove HSP-a i ispričavali se u njihovo ime.

Nakon tri dana vjerojatno pritisnut članstvom, anketama i izbornom klatnu koje se polako počelo okretati na HSP-ovu stranu reagirao je i Stipo Mlinarić objavom na facebooku, i umjesto poštene kršćanske isprike zbog par rečenica viška na koje ga je nagovorio Bujanec napisao je retoričku papazjaniju koja ne govori ništa nego ponovno navodi vodu na mlin Domovinskog pokreta. Od isprike ni I.
Evo što je napisao:

“Razglasujte svima da smo mi nova snaga idućeg saziva Sabora i moralni pobjednici idućih parlamentarnih izbora. Kampanju smo vodili poštenije od svih, bez uvreda, ponižavanja i podmetanja klipova svojim konkurentima.

Mi smo pokret koji otvara prostor za suradnju jer želimo graditi novu Hrvatsku. A morate nekada otrpjeti laž, uvredu, klevetu… stisnuti zube i ponovno pružiti ruku. Razumijem ja da zadršće glas kad ne ide sve onako kako si mislio. Ali mora se živjeti i djelovati zajedno.

Rame uz rame sa sobom vidim sve vrle domoljube, sve ratnike protiv ovih agresora. Ako ne ovog puta, onda neki drugi put. Ljudi poput moga prijatelja i feldmaršala Željka Glasnovića, Vanđelića, i HOS-ovac Skejo te brojni drugi. Bez obzira na to što uvijek ima neka sitnica oko koje se ne slažemo. Neki drugi put i MOST…I svi koji nisu izdali i prodali moju Hrvatsku. Domovinski pokret je pobjednik ali mjesta uz pobjednika ima puno, točno onoliko koliko ima hrabrih i spremnih za Domovinu se žrtvovati. Domovinski pokret dolazi…” napisao je Mlinarić.

Naš sugovornik s početka priče kaže da Ćipina objava to nije ni približno dovoljno imajući u vidu iskustva prethodnih odnosa s Domovinskim pokretom. Spomenuo je kako su ih do sada dva puta prevarili, za prošle i ove parlamentarne izbore, pa bi pristajanje na treću prevaru bio čisti mazohizam.
Upitan za komentar i ljutnju lokalnih članova Domovinskog pokreta na performans Bujaneca i Mlinarića ironično je odgovorio: “Neka ti koji su nezadovoljni tim izjavama to javno kažu, a ne da šute kao, da ne kažem što. Neka govore, istina će ih osloboditi”

Za kraj je još dodao da je “ako već u Domovinskom pokretu obični članovi, pa čak ni dužnosnici ne smiju reći što misle, bar je očekivao od bivšeg člana HSP-a i vukovarskog HOS-ovca Markuša da će javno istupiti i stati u zaštitu Skeje, Glasnovića i ostale “braće po oružju”, al izgleda da se ni on ne usudi.”

T.R.I.