Izvor: Domovinski pokret

Domovinski pokret oglasio se priopćenjem u kojem su se osvrnuli na poruku Andreja Plenkovića u četvrtak iz Slavonije.

“Andrej Plenković sinoć iz Slavonije, koju je uspješno skupa s Milanovićem iselio, poručuje Hrvatima da ne raspršuju svoje glasove na desnici. Za koga bi trebali glasovati? Za Plenkovića i i Milorada Pupovca koji otvaraju 40 hajdučkih spilja u Hrvatskoj za širenje srpskog sveta? Za Plenkovića i cijelu bulumentu kadrova iz propale države koji sprečavaju povratak Hrvata u svoju Domovinu? Za Plenkovića koji financira velikosrpsku literaturu i Pupovčeve antihrvatske medije?”, počeo je Dp u priopćenju. 

“Građani, vi koji volite Hrvatsku, ne dopustite im da vas opet prevare, ne nasjedajte na njihovu mimikriju. Plenković i Milanović, vidi čuda, par dana pred izbore postaju politički Hrvati. A nakon što poberu glasove, nastavljaju s politikom onemogućavanja povratka i tjeranja Hrvata iz vlastite zemlje”, dodali su.

Prozvali su i treću stranu. “Most, nažalost, treći puta na parlamentarnim izborima igra za protuhrvatsku opciju. Prvi put je možda bilo slučajno, Božo Petrov i Nikola Grmoja su bili neiskusni i naivni. Drugi put je možda bilo slučajno, nisu još naučili, ali treći put više ne može biti slučajno. Još je gora činjenica da namjeravaju sastavljati nakon izbora, ako dobiju dovoljno mandata, vladu sa SDP-om i Možemo”.

‘Taj rasap koštao je suverenističku opciju pet glasova’

Dodali su da protivljenjem zajedničkom izlasku na izbore izravno pogoduju SDP-u i lijevoj opciji, kao i HDZ-u u nekim izbornim jedinicama. “Taj rasap glasova koštao je suverenističku opciju na prošlim izborima pet saborskih mandata, i omogućio Plenkoviću formiranje vlade s Pupovcem”.

Za kraj su poslali jasnu poruku. “Građani, vi koji volite Hrvatsku, ne dopustite im da vas opet prevare, glas za Most je glas za SDP i Možemo, a u drugom koraku za Plenkovića i Pupovca. Glas za Domovinski pokret je glas za povratak Hrvata i prosperitetnu i jaku Hrvatsku!”, zaključili su u priopćenju.

KOMENTAR:
– za “rasap suverenističkih glasova” i gubitka nekoliko mandata koji će otići uglavnom HDZ – u najodgovorniji je Domovinski pokret, zbog uzimanja Sinčića i Kolakušića u koaliciju i odbijanja pravaških opcija. Prije napadanja drugih prvo se pogledati u ogledalo.