Crna Gora zabranila pojedine emisije srpske TV Happy zbog Šešeljeva lupetanja. Evo što je sad izvalio

0
Foto: Screenshot/Ratni zločinac Šešelj

Crnogorska agencija za elektronske medije zabranila je u subotu emitiranje pojedinih programskih sadržaja srbijanske televizije Happy zbog vrijeđanja Crnogoraca i zastupnika u parlamentu Crne Gore.

Televizija Happy je u Srbiji medij s nacionalnom frekvencijom, a u Crnoj Gori program emitira preko kablovskih operatera. Odlukom Vijeća crnogorske agencije za elektronske medije na crnogorskom tržištu zabranjene su emisije “Dobro jutro Srbijo”, “Vikend”, “Jutarnji”, “Ćirilica” i “Poslije ručka”.

Predsjednik Srpske radikalne stranke i haški osuđenik Vojislav Šešelj tijekom gostovanja na televiziji Happy 4. siječnja iznio je niz uvreda na račun žena iz stare crnogorske prijestolnice Cetinja i zastupnice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović – Stanković.

Šešeljeve uvrede izazvale su brojne reakcije političkih stranaka i nevladinih udruga u Crnoj Gori, a SDP je najavio i tužbu protiv televizije Happy zbog uvreda iznesenih tijekom Šešeljevog nastupa.

U jutarnjem programu televizije Happy, Šešelj je Cetinjane nazvao suradnicima okupatora.”Veliki broj Cetinjana napravila je talijanska okupacijska sila za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Bilo je poprilično Cetinjanki koje su se k****le s talijanskim vojnicima, a i djecu odgajale poslije, nisam čuo da je neka ubijala”, rekao je Šešelj.

Na te odvratne uvrede nadovezao se voditelj Milomir Marić, koji je kazao da su “to onda talijanska djeca”, da bi Šešelj dodao da su “pola talijanska, pola srpska djeca”.

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here