Danas i sutra kiša, od četvrtka zatopljenje

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon većinom sunčanog te vrućeg i sparnog ponedjeljka, u utorak slijedi jače naoblačenje sa zapada, pri čemu će već u noći i ujutro mjestimične kiše pa i neverina biti na sjevernom Jadranu te na sjeveru Dalmacije, a najkasnije, tek navečer i u noći na srijedu – i na istoku i jugu Hrvatsku, gdje će se još zadržati vruće. Nažalost, moguća su i lokalna nevremena – jaka i obilna kiša u kratkom vremenskom razdoblju, praćena prolazno jakim vjetrom, moguće i tučom. Od srijede ponovno stabilnije, zatim i sve toplije, većinom i vruće.

Utorak – naoblačenje, kiša, grmljavina, osvježenje…

Naoblačit će se od jutra i na sjeveru Dalmacije, gdje će biti mjestimične kiše pa i neverina, na koje u drugome dijelu dana treba računati i prema jugu. Puhat će još prijepodne jugo, koje će okrenuti na sjeverozapadnjak, na otvorenome moru ponegdje jak. Najviša temperatura većinom od 29 do 32 °C.

U srijedu još ponegdje kiša pa razvedravanje, od četvrtka i zatopljenje

U noći na srijedu u većini je krajeva još moguća povremena kiša i grmljavina, koje će biti dodatna pokora hodočasnicima koji planiraju noć provesti na putu prema marijanskim svetištima. Tijekom srijede sa zapada postupno razvedravanje, a uz sjeveroistočnjak i sjeverac bit će vrlo toplo, nerijetko i sparno. Uz više oblaka na kišu još treba računati na istoku zemlje, posebice u noći i ujutro, moguće i prijepodne. Od četvrtka sunčanije, uz porast temperature, pa će u mnogim mjestima ponovno biti vruće.

Od četvrtka stabilnije i uglavnom vruće i na JadranuU srijedu pak još ponegdje kiša, uglavnom u Dalmaciji i to u prvome dijelu dana. Na sjevernom Jadranu puhat će bura, podno Velebita jaka s olujnim udarima, u četvrtak će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Tijekom utorka i srijede nestabilna će atmosfera omogućiti mnogobrojne nove zadivljujuće fotografije koje bi mogle konkurirati na natječaju za kalendar Svjetske meteorološke organizacije za 2019. godinu. Rok za prijavu produljen je do 15. kolovoza.

Pelud

I u utorak će u većini krajeva biti visoka koncentracija peludi korova, pri čemu na Jadranu uglavnom od crkvine, a u unutrašnjosti od koprive i ambrozije.

UV indeks

Unatoč mnogobrojnim oblacima UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, u većini će krajeva biti visok, u južnijim krajevima i vrlo visok pa ne zaboravite kvalitetno se zaštititi i prilagoditi se preporukama, pogotovo ako ste osjetljivije kože i boravite dulje izvan “debele” hladovine.

SourceHRT
ViaHRT
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img