Prema katoličkom kalendaru danas, srijeda 10. srpnja, imendan slave Amalija, Amanda, Ljubica, Ljuba, Ljubo, Veronika, Filip, Viktorija, Vita i Viktor.

Svima koji danas slave želimo sretan imendan!Amalija je žensko ime njemačkog porijekla vjerojatno nastalo od staronjemačkog amal što znači rad ili od grčkog amalia što znači nježna.

Amanda je žensko ime latinskog porijekla. Značenje imena dolazi od latinskog amanda u značenju: koju treba ljubiti.

Ljubica je žensko ime staroslavenskog porijekla. Postoje tumačenja da je nastalo od biljke ljubičice, ali je mnogo vjerojatnije da je nastalo od glagola ljubiti. Ostali oblici ovog imena su LjubinkoLjubaLjubanLjubanaLjubenkoLjubinka i Ljubo.

Veronika je žensko ime latinskog porijekla. Značenje imena je latinska forma grčkog imena Berenice sastavljenog od phérein, što znači donijeti i níkê, što znači pobjeda pa ime označava onu koja donosi pobjedu.

Ime Filip dolazi preko latinskog oblika Philippus, ali od grčke složenice Filippos: filéo znači volim, a híppos – konj. Filip je, dakle, onaj koji voli konja, ljubitelj konja. Ženski oblik ovog imena je Filipa.

Ime Viktorija je ženski oblik imena Viktor. Latinskog je porijekla, odnosno, ima porijeklo u imenici victor što znači pobjednik (pobjednica). Skraćeni oblik ovog imena je Vita. Drugi oblik ovog imena je VictorijaViktoria.