Foto: HRT

U ponedjeljak će biti oblačno i kišovito, osobito na Jadranu i vjetrovito – većinom uz jugo, a navečer na sjevernom dijelu i buru! U mnogim će krajevima poslijepodne padati i snijeg, ponajviše u gorju, gdje ga do večeri mjestimice može pasti i više od 20 cm. Premda su zimske službe spremne – ne morate li – na put najbolje ne krećite, posebice ne kroz gorsku Hrvatsku.

U utorak hladnije, uz barem djelomično razvedravanje, te i dalje 
često jaku, gdjegod i olujnu buru.

Od petka ponovno diljem Hrvatske oblačnije, ali i toplije, uz jugo i jugozapadnjak, te uglavnom na Jadranu i područjima uz njega uz povremenu kišu.

Ponedjeljak: oblačno, kiša, jugo, pa snijeg, bura…

U Dalmaciji promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo, prema otvorenom moru i olujno, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 4 do 6 °C, uz obalu između 11 i 13 °C, a najviša dnevna uglavnom od 15 do 18 °C, u unutrašnjosti malo niža.

Podjednaka će temperatura zraka biti i na jugu Hrvatske, uz promjenljivo vrijeme s kišom, pa i pljuskovima s grmljavinom. Puhat će umjereno i jako jugo.”

U utorak razvedravanje i bura, pa sredinom tjedna dosta hladno, ali opet ide jugo

U utorak u unutrašnjosti smirivanje i djelomično razvedravanje, a od srijede barem djelomice sunčano, ujutro s mrazom i mjestimičnom maglom, osobito sredinom tjedna.

Na Jadranu u utorak djelomice sunčano, na jugu još ujutro uz malo kiše. U srijedu i četvrtak barem djelomice sunčano. U petak i subotu promjenljivo, povremeno s kišom. U utorak će puhati jaka, mjestimice i olujna bura, koja će u srijedu oslabjeti, a prema kraju tjedna okrenuti na jugo i jugozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.