13 C
Split

Danas kiša te jačanje juga i bure, od utorka većinom hladnije, uz češće oborine

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ako se u ponedjeljak nećete osjećati najbolje i bez obzira što nemate virozu i gripu, za djelomično opravdanje možda posluži spoznaja o punom Mjesecu, koji će rano ujutro imati potpunu pomrčinu, te tijekom dana sve nepovoljnije biometeorološke prilike, a na neke bi mogao djelovati i treći ponedjeljak u godini, po nekim vjerovanjima i istraživanjima najdepresivniji dan u godini. Bio takav ili ne – imat će zimski ugođaj, primjeren dobu godine – povremeni mjestimični snijeg na kopnu, te na moru ponegdje kiša, pa i obilnija, te bura na sjevernom dijelu i jugo na južnom. Ne želite li biti razočarani – znatnijem zatopljenju i smirivanju vremena nemojte se nadati ni u nastavku tjedna. Dapače…

Ponedjeljak – na kopnu ponegdje snijeg, na moru kiša te jačanje juga i bure

Na srednjem Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije umjereno do pretežno oblačno. Povremeno može biti kiše, a u višim predjelima nije isključena i susnježica. Puhat će većinom umjerena, ponegdje i jaka bura i istočnjak. Najniža temperatura u unutrašnjosti Dalmacije oko 0 °C, na moru od 3 do 7 °C, a najviša dnevna od 5 do 10 °C.

Toplije će biti na jugu Hrvatske, uz temperaturu od 10 do 12 °C, ujutro između 4 i 8 °C. Uz umjereno do pretežno oblačno povremeno će biti kiše, pa i u obliku pljuskova, uz koje je moguća i grmljavina. Puhat će uglavnom umjeren istočnjak i jugo.”

Od utorka – većinom hladnije, uz češće oborine

Na Jadranu sljedećih dana povremeno kiša, a u srijedu osobito na sjevernom dijelu može biti susnježice i snijega. Puhat će umjerena i jaka bura, na južnom dijelu jugo. Temperatura zraka uglavnom niža od nedjeljne, osim na južnom dijelu, gdje se neće znatnije mijenjati.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Trener Tramezzani nakon remija u Koprivnici: “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača”

Hajduk je iz Koprivnice otišao s jednim bodom. “Tužni smo i razočarani jer nismo uspjeli utakmicu završiti sa 11 igrača....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img