Od danas kreću radovi u Solinu

0

Jučer je zgotovljen Sporazum između Grada Solina i Hrvatskih cesta o gradnji nadvožnjaka te dogradnji dvaju odvojaka na prometnicama pokraj Salona Mall-a (ex. Mercator).

Radovi su najavljeni od danas (srijeda) s početkom u 9 sati.

Zbog ovih radova doći će do zatvaranja Matoševe ulice. Ta ulica je okomita u odnosu na glavnu prometnicu Jadransku magistralu (D8) (Solin – Split), a povezuje trgovački centar Salona Mall i poslovni centar Tommy.

U ovoj prvoj fazi izvodit će se radovi denivelacije raskrižja na spoju Matoševe i Jadranske magistrale. U samom tijeku izgradnje nadvožnjaka doći će i do rekonstrukcije odnosno dogradnje cestovnih spojeva s čime će se kvalitetnije spojiti Matoševa ulica u smjeru Solin – Split (spajanje Tommy-a) te s druge strane u smjeru Split – Solin (spajanje prema Salona Mall-u).

Realizacijom ovog sporazuma više od 15 tisuća stanovnika solinskog područja bit će povezano sa Splitom na najbolji i najlogičniji mogući način. Stoga su Solinjani zamolili sugrađane te ostale korisnike navedenih prometnica da imaju malo strpljenja dok budu trajali radovi.

Zbog ovih radova, Promet Split je objavio promijenjene trase autobusnih linija koje voze za Solin. Nove trase možete pogledati OVDJE.

Budimo svi zajedno strpljivi u ovim nadolazećim gužvama jer na kraju će se to isplatiti.