Danas naoblačenje, kiša, jako jugo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Promjenljivom vremenu – i za studeni relativno toplom – još uvijek se ne vidi kraj! Dapače, već do kraja petka – osim sunčanih razdoblja – u većini će Hrvatske ponovno biti kiše, gdjegod i obilnije, a na Jadranu će nevolje nekima stvarati i opet jako, mjestimice i olujno jugo – već u prvom dijelu dana na sjevernom dijelu, zatim i na južnom.

I dok će jugo tijekom vikenda oslabjeti, ponegdje i okrenuti na jugozapadnjak, povremene kiše bit će i dalje. Štoviše, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom. Vjerojatno još veće količine past će tijekom sljedećega tjedna, osobito na Jadranu i područjima uz njega, pa ne treba čuditi daljnji porast vodostaja, posebice sljedeći tjedan u Istri, Gorskome kotaru i dijelu središnje Hrvatske.

Petak: magla, pa naoblačenje, kiša, jako jugo

Toplije će biti u Dalmaciji, uz najvišu temperaturu od 16 do 20 °C, ali će jutro biti hladnije nego u četvrtak, osobito u unutrašnjosti. Bit će promjenljivo oblačno, a kiša najvjerojatnija poslijepodne i navečer te u noći na subotu. Zapuhat će umjereno i jako jugo.

Na jugu Hrvatske djelomice sunčano, uz porast naoblake u drugom dijelu dana. Povremeno će biti kiše, glavnina vjerojatno navečer te u noći na subotu. Zapuhat će jugo, koje će prema kraju dana jačati. I dalje će biti razmjerno toplo.”

I sljedećih dana promjenljivo, uz povremenu kišu, te relativno toplo

I na Jadranu će tijekom vikenda biti promjenljivo s povremenom kišom, vjerojatno obilnijom na jugu. Puhat će uglavnom jugo i jugozapadnjak, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati. U prvom dijelu novoga tjedna ponovno je moguće vjetrovitije i kišovitije vrijeme uzduž cijeloga Jadrana.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img