Foto: HRT

Mnogobrojnim proljetnim bojama ovogodišnjega Uskrsa, jednog od kasnijih u godini, srećom za mnoge –  nije pridonijelo ‘šareno’ vrijeme, ali i njega će biti sljedećih dana, osobito od utorka… Već na blagdanski Uskrsni ponedjeljak – dan planeta Zemlje – diljem će Hrvatske i okolice biti više oblaka nego tijekom Uskrsa, pri čemu će biti i vjetrovitije, posebice na Jadranu, gdje će zapuhati umjereno, ponegdje i jako jugo, a mjestimice na jugu Hrvatske već može pasti i malo kiše.

U utorak će u Hrvatskoj i okolici biti još oblačnije i vjetrovitije nego u ponedjeljak, na Jadranu uz uglavnom jako i olujno jugo, te gotovo posvuda uz barem malo kiše, a osobito na Jadranu i uz njega može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. Ponegdje je moguća i “blatna” kiša, ili “prljava”, u kojoj će biti pustinjskog pijeska. Temperatura zraka u većini će se krajeva sniziti pa će poslijepodne u mnogim mjestima unutrašnjosti vjerojatno biti najhladnije u posljednjem travanjskom desetodnevlju.

Od srijede ponovno toplije, uz više sunčana vremena, ali i dalje uz povremenu mjestimičnu kišu, te manje vjetrovito nego u utorak…

Ponedjeljak: većinom suho, barem djelomice sunčano, jugo

U Dalmaciji djelomice sunčano. Uz postupno sve više oblaka prema kraju dana mjestimice može pasti i malo kiše. Puhat će umjereno i jako, prema otvorenom moru i vrlo jako jugo pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura od 7 do 9 °C, uz obalu između 12 i 15 °C, a najviša dnevna od 18 do 23 °C.

Podjednako toplo i na jugu Hrvatske, gdje će uz promjenljivu naoblaku mjestimice biti kiše, osobito prema kraju dana, a mogući su i lokalni pljuskovi. Puhat će umjereno i jako jugo.”

U utorak oblačno, kiša, olujno jugo, a od srijede promjenljivo…

Na Jadranu u utorak promjenljivo i nestabilno s kišom, a lokalno može biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Prljava kiša s pustinjskim pijeskom iz Afrike može biti češća pojava nego na kopnu. U srijedu djelomice sunčano s malo kiše na sjevernom dijelu. U četvrtak djelomice sunčano, a zatim u petak i subotu ponovno mjestimice kiša. Puhat će umjereno i jako jugo, koje u utorak ponegdje može biti i olujno.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović.