13 C
Split

Danas većinom suho i barem djelomice sunčano, ali hladnije

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

I u nastavku ovoga tjedna i početkom sljedećega bit će većinom suho, na Jadranu i pretežno sunčano, ali i gotovo posvuda hladnije nego tijekom Božića, posebice od subote do ponedjeljka, kada će u kopnenom području biti i zamjetnijih “minusa”. Pritom će osjećaj hladnoće pojačavati i povremeno umjeren vjetar, osobito na Jadranu i jak, većinom bura, koja će gdjekad imati i olujne bure, napose podno Velebita. Povremene mjestimične slabe oborine moguće su uglavnom do subote u gorju i sjevernim krajevima unutrašnjosti, a u sljedećem tjednu povećava se vjerojatnost dugotrajne magle.

Premda će zahladnjenje sljedećih dana smanjiti relativno veliko odstupanje srednje temperature zraka dosadašnjeg dijela prosinca, još uvijek je moguće da ovaj mjesec ponegdje na Jadranu bude rekordno topao, osobito na jugu. Stoga je još moguće povećanje broja ekstremnih meteodogađaja, kojih smo i ove godine imali napretek.

Četvrtak: većinom suho i barem djelomice sunčano, ali hladnije

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije pretežno sunčano. U noći i ujutro prema otvorenom moru uz prolazno više oblaka može pasti i malo kiše. Puhat će umjerena i jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar, pri čemu će more biti umjereno valovito i valovito. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 2 °C, na moru između 7 i 10 °C, a najviša dnevna od 10 do 14 °C.

Podjednaka temperatura zraka bit će i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme, u noći i ujutro prema ovorenom moru s umjerenom naoblakom. Puhat će umjerena do jaka bura i sjeverni vjetar.”

Sljedećih dana većinom suho i hladnije, na Jadranu sunčanije i vjetrovitije

Na Jadranu idućih dana većinom suho i barem djelomice. Puhat će sjeverni vjetar i umjerena i jaka bura, koja će u petak prolazno oslabjeti, a u subotu i nedjelju ponovno ojačati.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Povrat poreza stiže ranije nego inače, prve isplate sjedaju na račune već 10. svibnja

POVRAT POREZA ranije se isplaćivao u kolovozu, a lani je iznimno kao socijalna mjera pomaknuta na lipanj, dok ove...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img