Do petka će na Jadranu ponovno prevladavati sunčano, uglavnom u ponedjeljak uz još dosta oblaka, te uz često jaku buru, ponegdje s olujnim udarima do utorka ujutro, te mjestimice opet u četvrtak, osobito na sjevernom dijelu. I u većini kopnenog područja će biti sunčanog vremena, ali u ponedjeljak još pretežno oblačno, uglavnom u gorju i središnjoj Hrvatskoj uz mjestimičan slab snijeg, te često dugotrajnu maglu u utorak i srijedu.

Za vikend se povećava vjerojatnost mjestimične kiše, te juga, jugozapadnjaka i zamjetnijeg porasta temperature, koja će do tada u većini krajeva biti oko prosječne za ovaj dio siječnja, na kopnu gdjekad vjerojatno i malo niža, posebice ujutro.

Ponedjeljak: oblaci, malo snijega, na moru i sunce, bura


U Dalmaciji barem djelomice sunčano i vjetrovito. Puhat će umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od -1 do 2 °C, na moru između 6 i 8 °C. Najviša dnevna od 6 do 9 °C, uz obalu između 10 i 13 °C.

I na jugu Hrvatske većinom sunčano s umjerenom i jakom burom. Jutarnja temperatura od 4 do 7 °C, a najviša dnevna između 10 i 12 °C.”

Od utorka do petka stabilnije, ali ujutro hladnije

“Od utorka u kopnenom području uglavnom suho i djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom, koja se ponegdje može i dulje zadržati, osobito u utorak i srijedu. Jutra hladna, a dnevna temperatura zraka oko prosjeka za doba godine.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano. Potkraj tjedna sa zapada naoblačenje s kišom. U utorak će bura oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a u četvrtak će ponovo prolazno ojačati. U petak će zapuhati jugo.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.