Danas započinju prijave maturanata u sustav Postani student

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Iako se u ovom trenutku možda ne čini tako, državna matura sve je bliže, a brojni učenici već se polako počinju pripremati za ispite. Nekoliko je ključnih datuma koje bi maturanti trebali zapamtiti, a prvi od njih je današnji.

Kako su za portal Srednja.hr nedavno potvrdili iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, u srijedu, 20. studenog, započinju prijave maturanata u sustav Postani student. Prvi je to ključni datum kojeg ovogodišnji maturanti trebaju zapamtiti.

Već 1. prosinca, dakle sljedećeg tjedna, maturantima će biti omogućene prijave ispita državne mature, a ispiti će se moći prijavljivati i mijenjati sve do 15. veljače. Istoga dana započinje rok za naknadnu prijavu, promjenu i/ili odjavu prijavljenih ispita, a taj rok zaključuje se 2. svibnja.

Podsjetimo, u međuvremenu će maturanti početi prijavljivati i željene fakultete. Kako nam kažu u Agenciji za znanost i visoko obrazovanje, početak prijava studijskih programa u sustavu Postani student je 1. veljače. U pravilu, svoje liste prioriteta maturanti mogu mijenjati sve do objave konačnih rezultata ljetnog roka mature, dakle do 20. srpnja.

Prvi ispiti mature pišu se 1. lipnja, a posljednji su na rasporedu 29. lipnja. Prijevremeni rezultati bit će objavljeni 13. srpnja, kada počinje istjecati i 48-satni rok za prigovore na ocjenu ispita.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img