Danka Dražina: Članovi SDSS-a i njihovi simpatizeri nisu dobro došli u Škabrnju

  0

  Danka Dražina koja je kao mlada djevojka s puškom u ruci, uvela pripadnike HOS-a u okupiranu Škabrnju, ima što za reći na odluku Vlade RH da na obljetnicu pokolja u tom mjestu, kao predstavnicu pošalju Anju Šimpragu:

  “U tjednu kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje dodatnu traumu mještanima izazvala je vijest da Vlada RH kao svoju izaslanicu 18. studenog u Škabrnju šalje Anju Šimpragu.

  Nije nas iznenadilo, ali nas je razljutila ustrajnost jer zadnjih godina stalno pokušavaju dovesti predstavnike SDSS-a iako im je narod Škabrnje, bivši i sadašnji općinski predstavnici, jasno i glasno poručili da nisu dobrodošli”.

  Žena zmaj” tvrdi: Uputili smo zahtjev da se od te ideje odustane

  Danku, koja je medijski poznata i kao “žena zmaj” osobito ljuti “nasilno dovođenje Šimprage čija je obitelj čitav Domovinski rat provela na strani srbočetničkog agresora”:

  “Na sastanku protokola u Općini Škabrnja, 14. studenog uputili smo zahtjev da se odustane od dovođenja Šimprage koja je u Škabrnji nepoželjna i nepotrebna i čiji dolazak neće imati nikakav pozitivan učinak.

  Dapače, izazvat će bolne emocije, uznemirenost pa i bijes stradalnika Škabrnje. Da ne bude zabune, u Škabrnju su dobrodošli svi ljudi dobre volje koji se čistog srca žele pokloniti njenoj žrtvi uključujući i pripadnike srpske zajednice koji su s nama dijelili sudbinu tijekom srbočetničke agresije, a mnogi od njih stali u obranu svoje Domovine.”

  No, Dražina naglašava kako članovi SDSS-a i njihovi simpatizeri nisu dobrodošli:

  Vlada odustala pod pritiskom Škabrnjana?

  “Nepoželjni su i nepotrebni. Nisu učinili ništa što bi doprinijelo suživotu. Nama ne treba takav suživot, mi želimo život. Njihovim “zalaganjem” nije pronađena nijedna nestala osoba, nisu iz Srbije vraćena ukradena kulturna i sakralna blaga, nikada od srbijanskih vlasti nisu tražili izručenje i sudski progon zločinaca koji su od svog zločina pobjegli u Srbiju. Kao da od zločina možeš pobjeći, igdje i ikad!”

  Ipak, jučer je iz Ureda Vlade potvrđeno da su odustali od dovođenja Anje Šimprage u Škabrnju:

  “Želim vjerovati da jesu jer teško mi je zamisliti da bi u ovom velikom tjednu prevarili narod Škabrnje. Škabrnja treba molitvu, mir i dostojanstvo. Molitvu za sve svoje mrtve. Mir za preživjele. Dostojanstvo za sve”, zaključuje poznata hrvatska braniteljica.

  Izvor: Dnevno.hr