23/06/21

Davor Božinović: Počet ćemo kažnjavati kršenje epidemioloških mjera

Must Read

Na konferenciji Nacionalnog stožera ministar Davor Božinović poručio je kako će zbog kršenja epidemioloških mjera početi kažnjavati prekršitelje. Do sada su osobe zatečene u kršenju mjera u najvećem broju slučajeva dobivala upozorenja, ali tolerancija će se sada znatno smanjiti. Građani i poslovni subjekti mogli bi dobivati kazne, a gdje je moguće pisat će se i kaznene prijave.

Davor Božinović kaže kako smo “dugo vremena odolijevali negativnim trendovima te da takvo stanje trebamo zadržati.

Sankcije za nepoštivanje epidemioloških mjera

“Sudeći po iskustvima iz okruženja i u našim institutima, ali i na europskoj platformi, počinje dominacija novih varijanti virusa koji su zarazniji od prethodnih i to nas stavlja pred nove zadaće u zaustavljanju virusa. Nacionalni stožer dao je dvije upute da se od županijskih stožera traži pojačavanje nadzora epidemioloških mjera što uključuje i dosljednije sankcioniranje te predlaganje mjera u suradnji s epidemiološkom strukom, ali i u suradnji s turističkim zajednicama. Ljudi u Hrvatskoj u usporedbi s ostalim zemljama žive pod najmanjim restrikcijama”, rekao je Božinović.

Dodao je kako nema točan broj kazni koje su dobili ugostiteljski objekti za nepoštivanje epidemioloških mjera, ali da mu se čini kako je to nešto više od 30 kazni.

“Oni koji budu kršili mjere neće imati pravo na kompenzaciju jer to nema logike. S jedne strane dobivaš naknadu od države, a s druge strane se ne pridržavaš epidemioloških mjera. Pozivaju se svi da dosljednije provode dijelove zakona u sustavu civilne zaštite”, rekao je Božinović.

dp/Foto;screenshot

 
- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img