Foto: N1

Deveta osoba u Hrvatskoj zaražena koronavirusom je vozač iz Varaždina koji je odlazio po robu u zahvaćena područja Italije.

U varaždinskoj bolnici za sada se nisu mogle dobiti informacije o zdravstvenom stanje te osobe. Kako se doznaje, tu će bolnicu prijepodne posjetiti ministar zdravstva Vili Beroš.

“Zabrinjava me situacija, ali još uvijek je epidemiološka situacija pod kontrolom u Republici Hrvatskoj, više me zabrinjava situacija u Italiji. Tamo su 342 nova slučaja i to je ono na što ćemo se probati fokusirati. U Hrvatskoj je situacija mirna”, rekao je ministar.

 Najavio je strože mjere na granicama. 

“Apsolutno da, međutim izvjesno je ako Hrvatska unilateralno uvede takve mjere, da one neće rezultirati adekvatnim učincima, jer će drugim putevima isti ti transporti ulaziti u Hrvatsku”, rekao je ministar.

“Od jutros sam u intenzivnoj komunikaciji s ministrima drugih zemalja da dogovorimo zajedničku strategiju, jer jedino zajednička strategija može polučiti rezultate, jer ako mi sami nešto napravimo, neće biti učinkovito”, rekao je Beroš za N1.

Prema posljednjim informacija, a u svijetu je kronavirusom zaraženo više od 90 tisuća ljudi u 73 države.

Ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije, Tedros Adhanom Ghebreyesus kazao je da je u zadnja 24 sata bilo prijavljeno gotovo devet puta više slučajeva zaraze koronavirusom izvan Kine, nego u Kini.