DHSS okuplja ljude s integritetom koji žele i znaju promišljati rješenja za hrvatsko društvo

0
Foto: DHSS

Priopćenjem se oglasila Demokratska Hrvatska seljačka stranka – DHSS u kojem su sumirali svoje rezultate od osnivanja. Podsjećamo da su osnovani od ljudi koji su nezadovoljni politikom Kreše Beljaka koji je HSS odveo na lijevi politički spektar i na području na kojem djeluju ostvarili puno bolje rezultate na lokalnim izborimaod matice iz koje su izišli

Priopćenje donosimo u cijelosti.

Ministarstvo pravosuđa i uprave RH Demokratski HSS upisalo je u Registar političkih stranaka RH. Već nakon Rješenja Ministarstva, prošle godine, aktivirali smo se u Osječko-baranjskoj županiji za lokalne izbore 2021. i na njima u kratkom vremenu postigli odlične rezultate – dva vijećnika u Skupštini OBŽ, dva vijećnika u gradskim vijećima, te dvadeset i jednog vijećnika u općinskim vijećima na području Osječko-baranjske županije.


Rezultati pokazuju da birači imaju veliko povjerenje u DHSS i naša je obveza da na svim razinama aktivno sudjelujemo u prepoznavanju problema u njihovim sredinama, i stoga ih pozivamo da se aktivno uključe kako bismo zajednički pridonijeli njihovu rješavanju.

Demokratski HSS okuplja poznate, bivše članove HSS-a koji su tu stranku napustili nakon dobro poznatih neslaganja s aktualnim vodstvom o političkim smjernicama i načinu vođenja te stranke, ali i nove članove kojih je svakim danom sve više jer prepoznaju naš program i aktivnost. Unatoč brojnim opstrukcijama na terenu, DHSS se aktivno priprema za osnivačke skupštine u gradskim i općinskim organizacijama kako bismo početkom ožujka održali osnivačku skupštinu za Osječko baranjsku županiju. Slijedeći cilj je još aktivniji rad na terenu te pripreme za parlamentarne izbore.

U okolnostima pandemije to je vrlo težak posao, no mi smo tu za naše građane i pozivamo ih da nam se pridruže.
Demokratski HSS fokusira se na promoviranje znanja i rada kako bi se sveukupno djelovanje podiglo na najvišu razinu što smo i dokazali na drugom radnom sastanku održanom 10.siječnjau Čepinu. Imenovali smo povjerenike za pet gradova i 19 općina u OBŽ. Umjesto obećanja, našim sugrađanima želimo pružiti priliku i osigurati uvjete za život dostojan čovjeka, vratiti im samopouzdanje kako bi uz potporu naše političke obitelji stvarali bolju budućnost.

DHSS mora biti i aktivan nositelj agrarne politike, spas za naše selo i poljoprivrednike. Dok nam sela i seljaci propadaju, zemlja biva napuštena i neobrađena, naša obveza je do kraja ustrajati u traženju pravedne raspodjele državnog zemljišta kao ključnog preduvjeta za opstanak sela i seljaka u Hrvatskoj.

Podsjećamo i na to da smo uložili puno energije i rada kako bismo pokrenuli proces ujedinjenja svih HSS-ovaca u Hrvatskoj, međutim svi pokušaji su propali zbog sujete, bahatosti i političke kratkovidosti jednog čovjeka, aktualnog predsjednika Kreše Beljaka koji je uništio HSS.

No, ne želimo se osvrtati unatrag jer to neće hrvatskim građanima donijeti boljitak. Hrvatski građani zaslužuju bolje, a Demokratski HSS okuplja ljude s integritetom koji žele i znaju promišljati rješenja za hrvatsko društvo.
ZA DEMOKRATSKI HSS
Povjerenik
Zvonko Pongrac