S prvim radnim danom u ovoj godini novu dužnost u Splitsko-dalmatinskoj županiji je preuzela Diana Luetić, dosadašnja savjetnica za zdravstvo i skrb.

Imenovana je v.d.pročelnicom za ovaj resor i to nakon što su koncem listopada županijski vijećnici, uz protivljenje Pametno i Mosta, podržali preustroj, odnosno umjesto društvenih djelatnosti da budu odjeli prosvjete, kulture, tehničke kulture i sporta te zdravstva i socijalne skrbi.

Prije tri godine, ovi su odjeli spojeni u jedan, za društvene djelatnosti, što se, navelo se, nije pokazalo učinkovito.

Tada se, dodajmo, zapravo spajalo u novi odjel, kako je rekao SDP-ov Vedran Lendić da bi se mijenjali ljudi. Odnosno, bio je cilj maknuti tadašnjeg pročelnika za prosvjetu i kulturu Zdravka Omrčena koji je redao gafove, a bez mijenjanja imena odjela, osim ako sami ne ponude ostavku, u gradskoj i županijskoj upravi teško je smijeniti šefove.

Župan Blaženko Boban je, podsjetimo, rekao da ovaj novi preustroj ne znači dodatno zapošljavanje i da će v.d.biti netko već zaposlen unutar sustava. Izbor je pao na Dianu Leuetić.

Dosadašnji v.d.društvenih djelatnosti Tomislav Đonlić je ostao prvi čovjek za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, piše dalmatinskiportal.hr.