Ovi blagdani su mnogima nezamislivi bez pirotehničkih sredstava. Stoga policija i ove godine provodi akciju „Mir i dobro“. Ova akcija je već u tijeku, a traje od 15. prosinca 2017. godine do 8. siječnja 2018. godine.

Cilj ove akcije je osigurati povoljno stanje sigurnosti s naglaskom na sprječavanju zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.

Policija je prije slavlja same Nove godine, kada se najviše pirotehnike i koristi, odlučila iskoristiti priliku i podsjetiti građane o dopuštenju korištenja iste. U policiji navode:

Podsjećamo građane da je od 27. prosinca pa do 1. siječnja dozvoljena uporaba pirotehničkih sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3, no da navedena sredstva nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima  i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana. Isto tako upozoravamo građane na obvezu pravilne uporabe pirotehničkih sredstava za zabavu, kao i na zakonom propisan način prodaje pirotehničkih sredstava. Posebno upozoravamo roditelje kako je nužno da i kod uporabe pirotehničkih  kategorije F1 koja se mogu prodavati tijekom cijele godine osobama starijima od 14 godina, ne dozvole da djeca istu koriste bez nadzora roditelja ili odrasle osobe, odnosno ne upotrebljavaju na način na koji bi mogli ugroziti svoje zdravlje i zdravlje drugih osoba.

Također su iz policije napomenuli da se nikada, a pogotovo u vrijeme blagdana, ne zlorabi vatreno oružje, eksplozivne tvari, pirotehnička sredstva, streljivo i ostala sredstva čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice. Ukoliko ih nezakonito posjeduju, građani i dalje mogu bez ikakvih posljedica predati oružje i minsko-eksplozivna sredstva.