U sklopu 9. smotre dječjeg stvaralaštva Kaštela pod nazivom “Kaštel mali”, a u organizaciji Saveza KUD-ova SD županije u suradnji s Kaštelanskom organizacijom mladih, 03. svibnja 2019. u kinu sv. Juraj u Kaštel Sućurcu održana je Sedma smotra dječjeg folklora Splitsko – dalmatinske županije. Na pozornici kina kao i prethodnih godina predstavila su se djeca dječjih folklornih skupina koja djeluju pri kulturno – umjetničkim društvima diljem splitsko-dalmatinske županije.

U dječjim igrama i njihovoj scenskoj obradi te plesnim izvedbama Dalmacije i dalmatinskog zaleđa  predstavilo se 180 sudionika u dobi od 4 do 14 godina, i to dječji folklorni ansambli: KUD-a ”Ante Zaninović” iz Kaštel Kambelovca, KUU-e „Milan Begović“  iz Vrlike, HFD-a ”Jadro Solin ” iz Solina, KUD-a ”Pleter” iz Dugopolja, KUU

”Mosor’ iz Gata,  KUD-a ”Salona” iz Solina te KUD-a ”Putalj ” iz Kaštel Sućurca. Sudionici 7. smotre dječjeg folklora predstavili su folklorne običaje, pjesme, plesove, igru i glazbu iz njihovih krajeva, a svojim izvedbama izmamili su gromoglasne aplauze publike u prepunoj kino dvorani.

Odlukom stručnih predstavnika svih kulturno-umjetničkih udruga čije su se dječje folklorne sekcije predstavile na županijskoj smotri najveći broj bodova prikupile su udruge: KUD „Pleter“ Dugopolje i KUU „Mosor“ iz Gata, te samim tim podijelile naslov pobjednika. Prvonagrađene folklorne skupine biti će predstavnici Splitsko-dalmatinske županije na:  17.  Festivalu dječjeg folklora Hrvatske koji se svake godine tradicionalno održava u Kutini Splitsko-dalmatinsku županiju odnosno na „Dječjim Vinkovačkim jesenima“ – državnoj smotri izvornog folklora Hrvatske koja će održava u rujnu u Vinkovcima. Kako je KUD „Pleter“ aktualni državni pobjednik nastavno izboru na 16. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske (Kutina 2018.), istim se predstavlja na ovogodišnjim „Dječjim Vinkovačkim jesenima“ (bez obzira na novi plasman na županijskoj smotri). Upravo i ovim naslovima dječji folklorni ansambl KUD-a „Pleter“ iz Dugopolja dokazuje kontinuirano dobar i založan rad, a ujedno na najbolji način obilježava 20-u obljetnicu djelovanja KUD-a „Pleter“.