Djevojčica Mila u utorak leti na liječenje u SAD, prikupljeno nešto više od polovice potrebnog novca

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Dvogodišnja Mila Rončević, djevojčica koja se u riječkoj bolnici liječi od teškog oblika leukemije, u utorak bi trebala otputovati u SAD.

Suprotno prethodnim najavama, djevojčica ipak neće u subotu početi s tretmanom kemoterapije u riječkoj bolnici, kako bi već u utorak ujutro mogla putovati u SAD, gdje bi se trebala liječiti u Dječjoj bolnici u Philadelphiji, potvrdila je za Jutarnji list majka Sanja Matijević Rončević.

Majka je i sama liječnica, a istaknula je kako je kod terapije koja je bila predviđena na Milu riječ o vrlo agresivnoj terapiji nakon koje djevojčica ne bi bila u stanju putovati. Na put u SAD odlazi s roditeljima.

Matijević Rončević potvrdila je za Jutarnji kako su karte za avion rezervirane te da je radila na tome da obitelj dobije vize za SAD. Kompletan protokol liječenja male Mile njeni bi roditelji trebali dobiti do ponedjeljka navečer po hrvatskom vremenu, a tada će se znati i točna cijena tretmana.

Priča o djevojčici Mili ponovno je pokazala onu dobru stranu ljudi, koji su u kratko vrijeme za njeno liječenje donacijama skupili nešto više od 1,5 milijuna dolara. Ukupna cijena iznosti će oko 2,8 milijuna dolara, kako je prethodno izvijestio Milin otac Marin Rončević.

Koliko je prikupljeno novca za liječenje Mile Rončević, pogledajte ovdje.

Roditelji su stupili i u kontakt s humanitarnim udrugama te Zakladom Nora Šitum putem koje je prikupljeno više od 200.000 kuna, a novac se može uplaćivati na namjenski otvoren žiroračun u Banci kovanica na ime oca Marina Rončevića.

Roditelji mole za pomoć u prikupljanju potrebne svote za liječenje bolesne djevojčice, koliko tko može i želi uplatiti na račun HR36 41330063110002644 (Model: 99 ili 00) na ime Marin Rončević, opis plaćanja obavezno – ‘darovanje za zdravstvene potrebe – liječenje Mile Rončević‘. Svaka kuna je dobrodošla i svaka minuta je važna. Za plaćanja iz inozemstva BIC/SWIFT je SKOVHR22.

Apel obitelji dirnuo je u srca mnogih, a među onima koji su se uključili u humanitarnu akciju kojoj je cilj osigurati liječenje male Mile u SAD-u su i poznati sportaši, a novac su dali i brojni građani u Hrvatskoj i inozemstvu koji su htjeli ostati anonimni.

‘Dragi prijatelji, ovo je Mila Rončević, kćer našeg dragog prijatelja i bratića Marina Rončevića i supruge Sanje. Mila ima nepune 2 godine i već se godinu dana bori s leukemijom (akutna mijeloična megakariocitna leukemija AML M7) u dječjoj bolnici Kantrida u Rijeci. U Europi uspješan nastavak liječenja nije moguć i Milina zadnja šansa za život je liječenje u Children’s Hospital of Philadelphia. Troškovi liječenja su vrtoglavi, 2,8 milijuna USD koje je potrebno uplatiti odjednom kako bi liječenje uopće započelo.

Od srca se zahvaljujemo na dosadašnjem odazivu, srca su nam puna i ne možemo vjerovati koliko ljudi se uključilo u akciju i žele pomoći Mili.’, poručuje obitelj na službenoj stranici humanitarne akcije lifeformila na kojoj se može i pratiti koliko je novca prikupljeno, piše tportal.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img