ĐOKOVIĆ OPET UHIĆEN? Žele ga deportirati iz Australije; oglasio se i Novakov brat

0
Foto: Screenshot

Novak Đoković pobijedio je na saslušanju nakon što je sudac presudio u njegovu korist, no čini se kako će ga ipak deportirati iz zemlje.

Ovu vijest potvrdio je i brat srpskog tenisača Đorđe koji je u ponedeljak ujutro gostovao na TV Prva, prenosi srpski Kurir.

“Besana noć za čitavu obitelj, prolazimo kroz teške trenutke. Novak je pokazao koliko je ustrajan i koliko vjeruje u ideale, izborio se i za sebe i cijeli svijet. S druge strane imamo sustav Australije, sudac je donio pravu odluku na osnovu činjenica, ali sada dobivamo informacije da je ministar unutarnjih poslova iznad suda.

Novak je upao u ozbiljan politički vrtlog, Australija je jako nesretna, žive u teškim uvjetima u pandemiji i zaključani su. Ono što mi možemo napraviti s naše strane, da se angažiramo i pustimo ovu vijest da Novaka opet hoće zatvoriti. Trenutno se savjetujemo s odvjetnicima i press službom koji su sljedeći koraci. Novak je sada s odvjetnicima u prostorijama gdje su bili tijekom suđenja, razmišlja o svojim opcijama. Mislim da je ovo za vlasti bio jedan veliki poraz, izgubili su, a mislili su da mogu pobijediti cijeli sustav i Novaka”, poručio je Đorđe Đoković.

Podsjetimo, Novak Đoković pobijedio je na saslušanju nakon što je sudac presudio u njegovu korist, no čini se kako će ga ipak deportirati iz zemlje.

Đoković je odnio pobjedu na ovom saslušanju, ali to ne znači kako će ostati u Australiji i igrati na Australian Openu, gdje želi osvojiti 21. Grand Slam naslov. Vlasti su odmah najavile novo moguće privođenje i deportaciju.

Glavni odvjetnik koji je zastupao vlast, Chris Tran najavio je kako će ministar za imigracijske poslove Alex Hawke vjerojatno opet tražiti poništavanje vize. Prema tamošnjem imigracijskom zakonu, ministar ima posebne ovlasti prema kojima može otkazati nekome vizu zbog bilo kakvih razloga.

Ti razlozi nisu navedeni, ali ako se to dogodi, Đoković neće moći ući u Australiju čak tri godine, rekao je sudac na saslušanju.

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here