Domovinski pokret u Istarskoj županiji zalijepio dvojezične plakate! Na facebooku pitaju hoće li i u Vukovaru imati dvojezične?

  0

  Portal Dnevnik.hr je u svome tekstu 26. travnja  na temu gafova u predizbornoj kampanji  objavio  i  plakat koji je Domovinski pokret  polijepio po  Istarskoj županiji.  Plakat je dvojezični na hrvatskom i talijanskom, a kažu da im se potkrala i  pogreška.

   Slika je  ovih dana postala viralna, a politička desnica  kojoj bar nominalno  pripada  Domovinski pokret ostala je  u najmanju ruku začuđena  tim činom, odnosno dvojezičnošću. Pitanja i komentari koje smo susretali na objavama Škorina dvojezičnog plakata su blago rečeno porazni a fotografija dvojezičnog plakata cirkuliraju inboxima i   zatvorenim grupama na  Viberu i WhatsAppu. 

  “Sta kaže Penava hoće li  u Vukovar ovakva ploča?” jedan je od komentara ispod objavljene  fotke misleći pritom na bliske  veze Domovinskog pokreta i  Ivana Penave, do mnogo  gorih i poraznijih kao što je “Отаџбински покрет”.

  Pitanje svih pitanja  je tko je   Škori i Domovinskom pokretu savjetovao ovakav plakatni izričaj koji je suštinski suprotan  svemu onome  što  ma deklarativnoj razini  zastupa DP. Hoće li opet nekoga  smijeniti zato što je taj netko  “pogriješio”? 

  Načelo  je  polazna osnova svake politike i ako nema načela, nema  ničega. Jeftino podilaženje i kokošarenje  DP u Istarskoj županiji ruši sve  ono što DP zastupa  na nacionalnoj razini, pogotovo ako se se i kada primijeni na recimo Vukovaru.  Zbog povijesnih okolnosti   grijeh činjenja ničim izazvan u Istri,  na istoku Hrvatske bio bi neoprostiv i porazan za svaku nacionalnu političku opciju.

  A opet ako pođemo od načela, ništa nas ne može iznenaditi kada je u pitanju ova koherentna politička opcija, jer tu načela nema  i baš zbog toga osuđeni su  na jednokratni politički ples do idućih parlamentarnih izbora.

  dp/Foto: Dnevnik.hr