DORH TRAŽI PRITVOR ZA 40 NAVIJAČA, NEKI OD NJIH SE BRANE DA UOPĆE NISU SUDJELOVALI U NEREDIMA

0
Foto: Screenshot

Nakon subotnjeg derbija na Maksimiru u masovnom sukobu navijača Hajduka s malobrojnim pripadnicima policije pokraj benzinske crpke Desinec na autocesti između Zagreba i Karlovca, ozlijeđeno je 20 policajaca te isto toliko pripadnika Torcide. U velikom neredu policajci su upotrijebili i vatreno oružje, a zbog kaosa koji su izgrednici izazvali, autocesta je bila zatvorena 12 sati.

Uhićene su 44 osobe, a hoće li na mjesec dana u istražni zatvor – odlučivat će se tijekom dana na Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

‘Županijski sud u Velikoj Gorici ima saznanja da će tijekom dana Državno odvjetništvo u Velikoj Gorici predložiti određivanje istražnog zatvora za vrlo vjerojatno – svih 44 uhićenika. Prijedlozi za određivanje istražnog zatvora stizat će na odjel za istrage ovog suda, gdje su dežurne tri sutkinje’, izjavila je glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Blažeković.

Dodala je kako velika većina uhićenika ima svoje izabrane branitelje, a dvojica ili trojica su iskoristila svoje pravo na privremenog branitelja u trenutku uhićenja. Svi su, više manje ispitani, ili su još uvijek na ispitivanju pred DORH-om, prenosi HRT.

Jutarnji list doznaje da je tužiteljstvo zatražilo istražni zatvor za ukupno 40 navijača. Kako doznaje Jutarnji list, neki od uhićenih navijača rekli su da su neopravdano privedeni jer da oni u samom napadu sudjelovali nisu. Također su dodali da su bili negdje u prvoj trećini dugačke kolone, a kad je promet stao i nije se moglo dalje, da su izašli iz vozila i krenuli pješice vidjeti koji je razlog zastoja i zašto se ne ide dalje.

‘Nastao je opći metež, dimilo se i urlalo, a kad je policija zapucala prestravili smo se i pokušali pobjeći, ali su nas nedugo nakon toga, policajci koji su pješice došli s autoceste, opkolili i polegli na tlo uz ogradu’, branio se jedan od mlađih uhićenih opetovano negirajući sudjelovanje u neredima. Negirao je i da je imao saznanja o eventualnom orkestriranom napadu na policiju pritom odbacujući kao možebitni razlog napada revolt nakon zabrane unošenja transparenata na stadion na nogometni sraz svog omiljenog kluba s Dinamom.

‘Znate što sam ja prvo pomislio? Da su našu kolonu presreli i napali Boysi, eto to vam je prava istina’, zaključio je uhićeni navijač.

Anita M.