Druga HNL: Dugopolje u prvoj utakmici nastavka sezone gostuje na Poljudu

0
0
Foto: hajduk.hr

Nakon zimske stanke igrači NK Dugopolja danas nastavljaju sa prvenstvenim dvobojima. Prvu utakmicu nastavka Druge HNL dugopoljska ekipa igra u gostima, no ne daleko jer im je protivnik Hajduk II.

Burno je bilo u ovom prijelaznom roku na stadionu Hrvatskih vitezova. Promjene su se događale u svlačionici, ali i na rukovodećim pozicijama. Dotadašnji predsjednik Jurica Bosančić zbog neslaganja s skupštinom kluba napustio je to mjesto, a na njegovu poziciju došao je također Dugopoljac, Goran Čevra koji je bio u klubu već kao igrač.

Promjene su nastupile i podno tribina stadiona. Nakon tri uspješne godine obavljanja uloge prvog trenera kluba, tu poziciju napustio je Miroslav Bojko. Na njegovo mjesto došao je, u ulozi koju ponavlja, Stipe Balajić. Od igračkog kadra u sastavu momčadi više nema Kiša, Prelčeca, Krustulovića-Opare, Llanosa i Diyokea. Novi igrači u redovima dugopoljskog drugoligaša su Nikola Matas (najbolje igre pružao je u Osijeku, a bio je i dva puta pozivan u reprezentaciju), Ivan Rodić (zapažen je bio u Šibeniku i Hajduku), te Mario Jelavić i Luka Grubišić. Upravo napadački dio igre Dugopolja bio je najveći problem u prvom dijelu prvenstva, a to se ponovilo i u pripremnom periodu. Želja Dugopoljaca u nastavku sezone je osigurati čim prije ostanak u ligi, te sigurno doći do ciljne linije.

Trener Balajić je uoči nastavka prvenstva rekao:

– Nažalost neki igrači su nam se kasnije priključili, posebno u linijama prema naprijed. Bilo bi dobro da imamo još nekoliko dana za uigravanje, no nadam se kako će oni biti spremni za dvoboj koji nas očekuje. Kroz same pripreme se pokazalo da je realizacija jedan od većih problema. Imamo desetak mladih igrača, no i nekolicinu iskusnijih. Nadam se kako će stariji igrači pomoći mladima u njihovom razvoju i da ćemo mirnije broditi kroz ovu polusezonu. Iako nam raspored u prva tri kola ne ide na ruku, mislim da ćemo biti spremni i nadam se pokazati odmah svoje pravo lice. – rekao je Balajić.

Druga momčad Hajduka također u novu sezonu ulazi s promjenom trenera. Dosadašnji strateg rezervne momčadi s Poljuda preuzeo je prvu ekipu, a na njegovo mjesto došao je trener juniora Despotović. U Hajduku su zadovoljni sa pripremnim periodom i u nastavak sezone ulaze bez većih problema. Kao i ranijih godina njihov primarni cilj je razvijati mlade igrače koji će u bližoj budućnosti biti prvotimci Bijelih.

Utakmica između Hajduka II i Dugopolja igra se na pomoćnom terenu na Poljudu s početkom u 13 sati.