[DRŽAVNO PRVENSTVO] ŽKK Dugopolje odigralo protiv Livna i Medveščaka

0

Počevši proteklog vikenda, u Zagrebu je u tijeku državno prvenstvo u košarci za mlađe uzraste. Na prvenstvu nastupaju i naše ŽKK Dugopolje u kategoriji do 13 godina. U njihovoj skupini C protivnici su im bili ŽKK Livno te ŽKK Medveščak.

ŽKK Dugopolje svoje je prve utakmice igralo jučer, u nedjelju. Prvi susret na rasporedu bio je onaj protiv ŽKK Livno. ŽKK Livno, uz ŽKK Tomislav, na prvenstvu Hrvatske nastupa van konkurencije, te se utakmice protiv ova dva protivnika neće bodovati za daljnji tijek natjecanja.

Poraz od Livna, uz ozljedu kapetanice

U utakmici protiv favoriziranog Livna naše cure su se u prve dvije četvrtine vrlo dobro držale. Ipak, na kraju prvog dijela ŽKK Dugopolje zbog ozljede ostaje bez kapetacnice Anđele Radovan. To je bio težak udarac koji je rezultirao porazom od Livna.

Trener Stipe Čipčić je o utakmici rekao:

– U prve dvije četvrtine dobro smo se držali. Stalno smo bili na zaostatku od 7-8 koševa, što je u košarci vrlo malo. Nažalost ozlijedila nam se kapetanica Anđela Radovan koja nam puno znači i to se vidjelo na našoj igri. Kasnije smo teže držali ritam protiv dobrog Livna što se dovelo do toga da smo izgubili utakmicu. Čestitke Livnu na zasluženoj pobjedi. – zaključio je Čipčić.

Kako smo od trenera saznali, doktor je odmah pregledao ozljeđenu Anđelu Radovan te je ustanovio kako će sve biti uredu.

Druga utakmica s doprvakom Medveščakom

U odličnoj atmosferi utakmice protiv favorita ŽKK Medveščak, ŽKK Dugopolje pokazalo je fantastičnu igru. U prve tri četvrtine Dugopolje je odigralo na iznimno visokom nivou, te su cijelo vrijeme rezultatski bile vrlo blizu Medveščaku. Njihova igra dojmila se i domaću publiku koja je navijala za naše cure.

I ovu utakmicu igrala je požrtvorna kapetanica Anđela Radovan. Ipak, u posljednjoj četvrtini igračice Dugopolja počele su fizički “padati”, što se vidjelo i na prikazanoj igri u tom dijelu susreta. Medveščak je vrlo brzo napravio rezultatski odmak koji kasnije nije bio dostižan.

Trener Stipe Čipčić je rekao:

– U prve tri četvrtine cure su odigrale najbolju utakmicu u sezoni. Držale su Medveščak ispod 10 razlike. U tom dijelu utakmice odlično su se borile protiv doprvaka Hrvatske i pokazale su koliko vrijede, te je čak i zagrebačka publika navijala za njih. Umor u zadnjoj četvrtini je došao do izražaja. Ozljeđena Radovan više nije mogla i fizički dominanta ekipa Medveščaka je pobijedila – kazao je Čipčić.

Medveščak je u posljednjoj četvrtini iskoristio priliku za pobjedu, čemu je doprinijela i činjenica da zagrepčanke, osim što su fizički moćnije, imaju širu klupu. Možda, unatoč svemu i zbog prikazane igre, Dugopolje nije zaslužilo ovako veliki poraz.

Nadamo se ipak boljem rezultatu danas kada naše cure u osmini finala igraju protiv ŽKK Ragusa. Utakmica je na rasporedu u 15:15 sati, u SD Dubrava.

Rezultati:

ŽKK Dugopolje – ŽKK Livno 12:42 (8:8, 2:6. 2:15, 0:14)

ŽKK Dugopolje – ŽKK Medveščak 16:41 (5:8, 4:11, 10:10, 0:15)