[DRŽAVNO PRVENSTVO] U osmini finala Ragusa bolja od Dugopolja

0

U Zagrebu se održava prvenstvo Hrvatske u košarci za mlađe uzraste. Među velikim brojem klubova koji se natječu na prvenstvu nalazi se i ŽKK Dugopolje.

Dugopolje je svoje prve natjecateljske susrete igralo drugoga dana natjecanja, odnosno u nedjelju. Tada su na rasporedu bile utakmice protiv ŽKK Livno, te kasnije protiv ŽKK Medveščak.

Utakmica protiv Livna bila je revijalnog karaktera, budući da Livnjaci nastupaju van konkurencije pa se rezultat utakmice nije uzimao u obzir.

Drugu utakmicu dana ŽKK Dugopolje igralo je protiv ŽKK Medveščak koji su državni doprvaci u kategoriji U-13 u kojoj su naše cure i nastupale. Iako su se dobro držale većinu utakmice, nažalost do kraja susreta Dugopoljke nisu imale snage te su bile poražene od favorita ŽKK Medveščak.

Unatoč porazu, Dugopolje se našlo u osmini finala ovog natjecanja. Tu su snage odmjerile protiv ŽKK Ragusa iz Dubrovnika. Utakmica osmine finala prvenstva Hrvatske, između ŽKK Dugopolje i ŽKK Ragusa, igrala se jučer s početkom u 15:15 sati u SD Dubrava.

Prvu četvrtinu Ragusa je dobila sa 11:6, da bi odmah u drugoj Dugopolje uzvratilo rezultatom 8:1, pa se je na poluvrijeme otišlo sa prednošću Dugopolja od 14:12. U drugom poluvremenu Dugopolje pomalo gubi na snazi što se je očitovalo i u samoj igri. Treća četvrtina završila je 12:1 za Ragusu, dok je u posljednjoj dionici rezultat bio 5:8 u korist Dubrovčanki. Konačni rezultat bio je 32:20 za ŽKK Ragusu.

U redovima Dugopolja najefikasnija bila je kapetanica Anđela Radovan koja je postigla 10 koševa, 4 koša postigla je Nina Mustapić, dok su po 2 koša postigle Marija Orlandini, Sara Perišić i Gabrijela Ževrnja.

Trener Stipe Čipčić je nakon utakmice rekao:

– Nakon prve dvije četvrtine smo vodili utakmicu, ali na kraju dolazi do pada koncentracije i Ragusa je odnijela pobjedu. Nažalost izgubili smo sve tri utakmice, ali moramo napomenuti da smo igrali protiv najačih ekipa u Hrvatskoj. Sada cure idu na zasluženi odmor. Još u četvrtak idemo na Brač na kupanje i time završava sezona – rekao je Čipčić.

Iako su naše igračice ispale u osmini finala, svakako možemo biti ponosni na njih. Naći se na državnom prvenstvu među tako jakom konkurencijom i klubovima veliki je uspjeh sam po sebi. Čestitamo igračicama i trenerima što su svojom kvalitetom omogućili da i naša općina ima predstavnika na državnoj razini.

ŽKK Dugopolje – ŽKK Ragusa 20:32 (6:11, 8:1, 1:12, 5:8)

ŽKK Dugopolje: Anđela Radovan 10, Nina Mustapić 4, Marija Orlandini 2, Sara Perišić 2, Gabriela Ževrnja 2, Marija Baričević 0, Laura Smodlaka 0, Ana Kardum 0, Ivana Mustapić 0, Iva Ravlić 0, Iris Vladović 0, Iva Ljubičić 0

Trener: Stipe Čipčić