Dugopoljci i dalje na kupanje na Bačvice!? Aqua park i bazeni u Dugopolju čekaju otvaranje tek deset godina!

0

Portal Dugopolje  doznaje  da je aktualna dugopoljska administracija, na čelu s  načelnikom Pericom Bosančićem  definitivno odustala od dovršetka  izgradnje i stavljanja u funkciju zatvorenih bazena u Dugopolju.  Glavni razlozi su financijske  naravi i rupa u proračunu Općine Dugopolje, o čemu smo već nekoliko puta pisali.

Naime nije nepoznanica da je općina Dugopolje  već nekoliko puta  oglasila prodaju općinskih zemljišta kako bi pokrpala proračun i neke projekte koji su u tijeku.   

Zatvoreni bazeni  su planirani  kao izgradnja druge faze Sportskog centra koja obuhvaća 50-metarski olimpijski bazen i bazen za neplivače te tenisku dvoranu, dva natkrivena i šest otvorenih teniskih terena. 

Kamen temeljac ovoga kapitalnog objekta za općinu Dugopolje, ukupne bruto investicijske vrijednosti od gotovo 82 milijuna kuna, posadio je 25. rujna 2009. godine tadašnji i sadašnji ministar znanosti, obrazovanja i športa, dr. sc. Radovan Fuchs, tako da se slobodno može reći  od Fuchsa do Fuchsa.

Doduše nije poznato koliko  je  nužno osigurati novaca za  dovršetak i stavljanje u funkciju, jer je i veći dio instalacija devastiran ili je jednostavno propao od neodržavanja i nebrige, a tu su i različiti certifikati, dozvole i suglasnosti koje bi trebalo ponovno ishoditi zbog proteka vremena.

Što će na kraju biti s bazenima  u Dugopolju ne znamo, ali  da će biti dio okršaja  za  lokalne izbore u to smo sigurni. S kakvim će se prijedlozima izići pred mještane Dugopolja  pratiti ćemo u narednom  vremenu.

Ono što se iz svega da zaključiti je  da bi u situaciji koja već je s bazenima i aqua parkom zbog svih budućih odnosa sve trebalo raspetljati  i vidjeti zbog čega  do sada nisu završeni i stavljeni u funkciju turizma i razvoja Dugopolja jer  potreba za bazenima postoji, a na prostoru Zagore   nema  ni jednog  zatvorenog bazena.

I konačno tko će za ovo odgovarati??

dp/foto:dp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here