Bivša saborska zastupnica i ministrica, Mirela Holy, na Twitteru je jednom objavom potaknula žustru raspravu.

“Mi Zagrepčani smo fakat magarci, šutimo ko’ zadnji papci iako su nas stavili posljednje u Hrvatskoj na popis za cijepljenje. Em što u ZG živi najviše ljudi, gustoća naseljenosti koja omogućava širenje bolesti je najviša, ali eto, zadnji smo u redu za cijepljenje. Zašto?”, upitala je Holy u tvitu.

Na opasku jedne pratiteljice da se pola Zagreba cijepilo “samo mi to još ne znamo”, Holy odgovara da to nije tako.

“I u Zagrebu su se cijepili preko reda različiti dotepenci”, napisala je Holy i potaknula lavinu reakcija.

“Kao Zagrepčanina me stid, jer ipada da i u moje ime iznosiš ove prizemne šovinističke objave. Nije čudo da nas ostatak države prezire, jer u njihovim očima Zagreb si ti i tebi slični iz povlaštene parazitsko-političarske kaste”, napisao joj je jedan pratitelj.

Holy potom objašnjava da nije mislila da “dotepence u Zagreb”, što se koristi kao pogrdan izraz za ljude koji žive u Zagrebu, ali u njemu nisu rođeni niti njihove obitelji generacijama potiču iz Zagreba.

Reagirao je i saborski zastupnik i Holyin donedavni stranački kolega, Bojan Glavašević. “Smiješna je ta malograđanska perverzija lokalpatriotizma. Ameriku izgradili ‘dotepenci’, ali u Zagrebu se gleda odakle su ti pradjed i prabaka da bi dobio certifikat (s pečatom, bez pečata ne vrijedi) da možeš za sebe reći da si iz Zagreba”, napisao je Glavašević, dodavši u drugom tvitu da je Holy napisala stvar na način koji zamagljuje glavni argument, ali da o njoj ne misli manje nego prije, prenosi N1.

dp/foto:twitter