Dugopoljka na bosanskoj televiziji optužila Srbe za genocid u Srebrenici, oni joj uzvratili gnjusnim uvredama. Pojedinci čak traže da joj se zabrani ulazak u Srbiju

0
Screenshot

Severina je prije dvije tjedna gostovala u emisiji Konačno petak na BHT1 televiziji gdje se ponovno dotaknula teme o Srebrenici rekavši da bi Srbija trebala platiti odštetu što je tamo izazvalo lavinu uvreda i kritika na njen račun.

– Na primjer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid što i je bio genocid, kako god oni to nazivali. Veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin. Ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove – kazala je pjevačica.

Zbog ove izjave dobila je niz kritika iz Srbije i gnjusnih naslova na tamošnjim portalima koje nećemo prenositi, a na društvenim mrežama pojedinci Splićanki čak i pišu da joj se zabrani ulazak u Srbiju.

Podsjetimo, Severina je prošle godine odbila angažman na televiziji UNA koja se povezuje s Miloradom Dodikom kazavši da ne želi imati veze s osobom koja ne priznaje genocid u Srebrenici.

Ivica R.