DV Maslačak sudjeluje na 11. Manifestaciji “Oklen si dite?”

0

Ako te pitaju: “Oklen si, dite?”, ti im reci: “Iz kuće s ognjišten di komaštre čuvaju uspomene na svoje stare, iz kuće di se na okupu raduje i plače, di se pod ponistrom crvene đirani i igraju dica, di su prijatelji uvik dragi gosti…”

Dječji vrtić Cvrčak Solin u četvrtak 12. travnja 2018. u Javnoj ustanovi kulture Zvonimir s početkom u 18 sati organizira manifestaciju dječjih tradicijskih igara Maja Matas – Oklen si dite?

Ovo je jedanaesta po redu smotra dječjeg folklora Dječjeg vrtića Cvrčak Solin, a već četvrtu godinu u čast idejne začetnice ove manifestacije i po kojoj nosi ime, Maje Matas rođ. Jozić.

Kada se spominju smotre folklora, čuvanje tradicije i kulturnih običaja, za svaku je pohvalu, ali kada djeca sudjeluju u takvim manifestacijama, onda organizator zaslužuje samo riječ hvale.

Odgajatelji DV Cvrčka sa svojom djecom već godinama od zaborava su otrgli pjesme i igre našega kraja te ih pospremili u male glavice koje će je nastaviti baštiniti.

Sudjeluju: DV Pinokio, DV Labud, DV Maslačak, DV Sv. Ante, DV Tratinčica, DV Škrinjica, DV Sunčica i KUD Salona.

Voditeljica manifestacije je Ivana Duvnjak, tehničku podršku manifestaciji dat će Gradska glazba Zvonimir Solin, dok će u postavljanju scene sudjelovati Udruga Solinjani, Anđelka Radman, Petra Vrdoljak, Ana Kukolj, Darija Delić, Gorana Vukšić, Brankica Radanović, a likovno oblikovanje uradila je Lucija Gelo.

Dođite i podržite najmlađe u očuvanju hrvatske kulturne baštine.