Foto: Facebook/Ilustracija

Otac djeteta šokiran je ponašanjem policije u cijelom slučaju kao i sigurnošću vrtića koje mu dijete pohađa.

Sredinom lipnja, kako Dalmacija Danas doznaje, dvije starije žene navodno su iz dječjeg vrtića u Splitu preuzele dijete od odgajateljica iako ih dijete ne poznaje. Jedna od njih se predstavila kao baka. Kada su izašle s djetetom iz vrtića, pred njima se našao otac djeteta koji stanuje neposredno u blizini vrtića.

“I dalje obavljamo provjere. Za sada nisu utvrđeni elementi kaznenog djela. Isto tako o događaju smo izvijestili Prosvjetnu inspekciju, te Državno odvjetništvo”, odgovor je iz Policijske uprave splitsko – dalmatinske.

“U razgovoru s policijskim službenicima otac je naveo kako su mu navedene žene izgledale zbunjeno i jedna od njih mu je rekla da je trebala otići u vrtić po unuku. Nisu mu rekle kako se zovu, niti su mu one poznate. Pričale su hrvatski jezikom i odavale dojam da su zbunjene.

Temeljem obavljenih provjera utvrđeno je da je dijete kratko vrijeme bilo u društvu nepoznatih žena jer je uskoro nakon izlaska iz vrtića srelo svog oca kojem se odmah priključilo”, dio je policijskog odgovora Dalmaciji Danas.

Otac djeteta šokiran je ponašanjem policije u cijelom slučaju kao i sigurnosti vrtića koje mu dijete pohađa.

“Naravno da sam šokiran. Nepoznate osobe odvedu dite iz vrtića, oni nisu utvrdili tko su te osobe, a iz čega onda zaključuju da u tome ne vide elemente kaznenog djela?! Ponavljam, mi ne znamo jesu li oni utvrdili njihov identitet. Ako nisu, onda vrlo hrabro zaključuju da u neovlaštenom odvođenju iz neutvrđenih razloga, dice iz vrtića, nema elemenata kaznenoga djela!”, kazao je.

Kakva im je sigurnost u vrtićima, nastavio je otac. “Konkretno, u ovaj može ući i iz njega izaći tko hoće, vrata su otvorena izvana, samo su za dicu zatvorena jer je botun za otvaranje na jedno 190 cm visine, nema nikakvu portirnicu na kojoj te neko dočekuje i evidentira, “sigurnosne” kamere postoje ali uopće nisu u funkciji…”, ispričao je.