Saturday, October 16, 2021
HomeVijestiHrvatskaEkskluzivno: Fotografija iz ureda osječkog sudca; Smiju li sudci u svojim uredima...

Ekskluzivno: Fotografija iz ureda osječkog sudca; Smiju li sudci u svojim uredima imati sliku Josipa Broza Tita ili Ante Pavelića??

Nedavno je   Zdravko Mamić  nakon pravomoćne presude Vrhovnog  suda  po kojem je osuđen na šest i pol godina  na svome  facebook  profilu objavio  kako  jedan jedan sudac osječkog Županijskog suda  u svome uredu drži sliku Josipa Broza Tita.

  • “Nakon što je na moj račun u VIP loži Dinama i hotelima podignuo jako puno čaša alkohola, kao i sat s moje ruke, koji je u strahu vratio, sudac Krušlin podigao je prema natpisima medija i kaznenu prijavu za klevetu!” napisao je  Mamić  i  dodao  da je “počašćen činjenicom da je tužbu protiv njega podnio sudac Republike Hrvatske koji ponosno u svom uredu drži fotografiju Tita, čiji je lik svojevremeno krasio i značku koji je dotični gospon sudac nosio na reveru.

    Mnoge je zagolicala ta informacija  kako  jedan sudac jednog županijskog suda u Republici Hrvatskoj 2021. godine u svome  uredu  drži  slike  jednog od  10 najvećih megazločinaca 20. stoljeća, a kada je sudstvo u pitanju najpoznatiji je po izjavi  kako se ‘Neki se suci drže zakona kao pijani plota’.

 Ne znamo što je inspiriralo poznatog  sudca osječkog županijskog suda da okači satrapove slike (3) u svome uredu. a  ono što nas sve treba zabrinjavati  da se to događa u demokratskoj Hrvatskoj 2021. godine. Što bi bilo da neki sudac  okači liku   poglavnika Nezavisne države Hrvatske Ante Pavelića, to možemo samo zamisliti u  najmaštovitijim snovima. O reakcijama svih  živih i neživih  Udruga,  zajednica, partija,  i sl. nećemo ni govoriti.

Ne treba li sudstvo biti neovisno i oslobođeno bilo kakvih natruha politike i politikanstva, svakako nije pitanje za milijun kuna, ali  je  još jedan pokazatelj truleži hrvatskog pravosuđa?? Ovo je pitanje i za  ministra Malenicu i sve uspravnice  sudbene  vlasti, smiju li  sudci u svojim uredima ili bilo koji drugi državni službenici imati  slike  Josipa Broza Tita ili Ante Pavelića u svojim  uredima??


Za kraj, u najavi ovog teksta je fotografija  iz ureda osječkog sudca  Darka Krušlina  koju je naš portal dobio od provjerenog izvora.


dp/foto: privatnifoto
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments