19/06/21

Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovoga vikenda

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon dva nestabilna dana uz česte pljuskove osobito u unutrašnjosti, vrijeme tijekom vikenda i u većem dijelu  novoga tjedna bit će stabilnije, ali ne sasvim stabilno, pa će se u prognozama i dalje spominjati rijetki poslijepodnevni pljuskovi, najčešće u gorju. Temperatura će biti u porastu, time i opasnost od toplinskog vala koji u unutrašnjosti Dalmacije i na Jadranu gotovo i nije popustio, dapače, sve je vjerojatnije da će se zadržati i u sljedećem tjednu.

Subota – većinom sunčano i vruće, ali…

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano uz malu, povremeno i umjerenu naoblaku. Lokalnih pljuskova bit će u unutrašnjosti Dalmacije, a rijetko poneki može doći i do obale. Ujutro će puhati slaba i umjerena bura, a danju većinom sjeverozapadni, uz obalu ponegdje i jugozapadni vjetar. Temperatura zraka bez znatnije promjene

Posebna prognoza za Sinj i Knin za 4. i 5. kolovoza 2018.

Vikend će na sinjskom i kninskom području proteći uz pretežno sunčano, mnogima i sparno vrijeme. Pritom se nastavlja val vrućine, najviša temperatura bit će oko 35 °C, a nažalost većeg odmora od visoke temperature neće biti ni tijekom noći. No, za utjehu – ipak neće biti vruće kao prošle godine u ovo doba, kada je čak 6 dana zaredom najviša poslijepodnevna temperatura bila viša od 40 °C. U odnosu na to, ovih 35 °C i ne čini se tako strašnim, a premda neželjeni, i kratkotrajni popodnevni pljuskovi mogu pridonijeti osvježenju.

Od nedjelje – većinom još toplije…

Na Jadranu se pak toplinski val podjednakog intenziteta nastavlja, noću često vrlo toplo, a danju vruće. Prevladavat će sunčano vrijeme uz većinom slab vjetar, promjenljiva smjera, a umjerene će bure biti uglavnom još u nedjelju ujutro na sjevernom dijelu.

Pelud

I u subotu će visoka koncentracija peludi korova biti u većini krajeva, pri čemu na Jadranu uglavnom od crkvine, a u unutrašnjosti od koprive i ambrozije.

UV indeks

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, bit će vrlo visok pa ne zaboravite kvalitetno se zaštiti i prilagoditi se preporukama, pogotovo ako ste osjetljivije kože i boravite dulje izvan “debele” hladovine.

SourceHRT
ViaHRT
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img