13 C
Split

Evo na što treba pripaziti tijekom ljetovanja

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Iako je ljetovanje stvoreno za opuštanje i nerazmišljanje, postoji nekoliko stvari na koje bi trebalo obratiti pozornost i koje mogu biti opasne.

Sunce i koža

UV zrake mogu bitno utjecati na kožu i izazvati iritacije i prištiće. Ovo posebno vrijedi za ljude koji inače imaju probleme s kožom. Najvažnije je nanijeti kremu za sunčanje, čak i kod kratkog izlaganja suncu.

Sunčane naočale

Važno je zaštititi i oči, a za to služe sunčane naočale. Zato uvijek treba paziti da su kvalitetne i da na njima piše da pružaju zaštitu, a to znači da na njima mora pisati A CE ili UV 400.

Voće i povrće

Na ljeto je odlično konzumirati voće i povrće. Pogotovo ono koje sadrži puno vode, kao što su lubenica ili pak rajčica. S druge strane, trebalo bi pripaziti i konzumirati voće koje nema mnogo šećera.

Previše alkohola

Ljeti se pije više alkohola od ostatka godine. Pivo, kokteli ili voćna vina piju se umjesto sokova, a to baš i nije poželjno jer može doći do dehidracije. Osim toga puni su šećera. Voda je uvijek odličan izbor, a dodatak limuna može poboljšati okus.

Japanke

Iako ih mnogi nose, japanke nisu najbolji izbor obuće. Njihova podloga je pretanka i ne pruža dobru potporu za nogu. Najbolje bi bilo nositi udobnu obuću s debljim potplatima, piše Večernji list.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Goldstein i Klasić gostovali na N1, nadrobili svašta, NEISTINA NAJVIŠE: “Ne mogu se izjednačavati žrtve Bleiburga i Jasenovca ”Klasić: ” Dara iz Jasenovca nije...

Povjesničari i sveučilišni profesori Hrvoje Klasić i Ivo Goldstein gostovali su kod Mašenke Vukadinović u emisiji Izvan okvira N1TV...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img