Evo osam načina kako brže napuniti iPhone

0
24
Foto: Pixabay

Punjenje Appleovog pametnog telefona nije naročito zahtjevna zadaća, ali postoji nekoliko trikova koji mogu ubrzati taj proces kad se za time ukaže potreba. Pogledajte ovih osam prijedloga.

Koristite utičnicu

Da, zvuči kao nešto što se podrazumijeva, ali ipak vrijedi spomenuti: nema bržeg načina punjenja bilo kojeg pametnog telefona, pa tako ni iPhonea, od spajanja na utičnicu gradske mreže. Pritom nije svejedno kakav punjač koristite. Što više watta podržava, to brže može napuniti vaš smartfon. S iPhoneom dolaze punjači od pet watta, što nije naročito impresivno. Bolje je koristiti punjače za iPad, koji imaju 12 watta.

Koristite brzi punjač

Na žalost, ovo vrijedi samo za vlasnike novih iPhonea (modeli iPhone 8 i noviji) jer stariji modeli ne podržavaju brzo punjenje. Uz odgovarajući punjač i utičnicu noviji modeli mogu popuniti 50 posto kapaciteta za pola sata. Brzi punjač morat ćete kupiti zasebno, kao i kabel USB-C Lightning.

Ne punite bežično

Ako vam se žuri s punjenjem, nemojte koristiti bežični punjač. Sporiji je čak i od spajanja iPhonea s računalom.

Isključite iPhone tijekom punjenja

Smartfoni se u pravilu sporije pune ako ih koristite tijekom punjenja. Stoga je najbolje isključiti ih i pustiti da se na miru napune.

Uključite zrakoplovni način rada

Ako zbog bilo kojeg razloga ne možete u potpunosti isključiti iPhone, stavite ga u zrakoplovni način rada kako bi trošio što manje energije. Povucite Control Panel iz gornjeg desnog dijela zaslona i kucnite po sličici zrakoplova. Ili, ako imate model stariji od iPhonea X, potegnite prstom po zaslonu od dna i kucnite na sličicu zrakoplova u gornjem lijevom dijelu.

Nemojte ga koristiti

Dok punite iPhone nemojte streamati glazbu, igrati igre, surfati webom, provjeravati e-poštu… Strpite se dok se ne napuni.

Držite ga na hladnom

Punjenje smartfona će ga zagrijati, stoga držite iPhone podalje od izravne Sunčeve svjetlosti i drugih izvora topline, negdje gdje je hladno ili barem u sjeni. Ako je u futroli, izvadite ga dok punjenje baterije ne završi. Primijetite li kako se počinje pregrijavati, prestanite ga puniti dok se ne ohladi.

Povremeno potpuno napunite i ispraznite bateriju

Baterija će se učinkovitije puniti ako ju s vremena na vrijeme – recimo, jednom mjesečno – napunite i ispraznite do kraja. (tportal)