(FOTO) Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio spomen obilježje Križančevo selo

0
Foto: Facebook Ivan Penava

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u pratnji predsjednika HDZ1990 Ilije Cvitanovića danas je sudjelovao na 28. obljetnici stradanja Hrvata u Buhinim kućama kod Viteza.

Nakon što su sudjelovali u koloni sjećanja, polaganju vijenaca i svetoj misi na groblju Topala, Penava i Cvitanović zajedno su se uputili na spomen obilježje Križančevo selo, gdje su zapalili svijeće i položili vijenac u spomen na poginule hrvatske branitelje i civile Domovinskog rata.

U objavi na Facebooku Penava je napisao:


“Danas sam sudjelovao na obilježavanju 28. godišnjice ratnog zločina nad Hrvatima u Buhinim Kućama, prigradskom naselju Viteza u Bosni i Hercegovini. 9. siječanj 1994. godine ostao je zapamćen kao najteži i najkrvaviji dan u obrani Viteza i cijele Lašvanske doline, kada su pripadnici Armije BiH probile crte obrane prve bojne Viteške brigade HVO-a, upali u viteško prigradsko naselje Buhine kuće te napravili pokolj među vojnicima i civilima.

Vukovar i Središnja Bosna, Vitez i njegovo prigradsko naselje Buhine Kuće po stradavanju u Domovinskom ratu jedne su od najvećih žrtava u Hrvata te je upravo to temelj za dodatno osnaživanje veze među hrvatskim narodom i podizanje svijesti o težini podnesene žrtve” – napisao je Penava.

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here