Foto: press

Splitski Trio Gušt napravio je zanimljiv izlet po inozemnom eteru sa talijanskom verzijom svoje pjesme Mare. Ovoga tjedna 68. su na nizozemskoj Top 100 ljestvici.

Sve je još zabavnije kad se zna da prvo mjesto zauzimaju slavni Rolling Stones sa novim singlom Angry, a da jedno mjesto iznad Trija Gušt drži Peter Gabriel. Ovo je već sedmi tjedan da Trio Gušt opstaje na nizozemskoj top listi.

Talijanska verzija pjesme Mare već je ranije ovog ljeta izazvala pozornost talijanskih medija. Riječ je avanturama hrvatskog pomorca uz obale Sicilije, Sardinije i Ligurije. Glazbu je napisao Ivo Jagnjić, inače pjevač sastava Dalmatino, a tekst Ivo Šćepanović koji je ove godine (zajedno sa Juroslavom Buljubašićem) imao i tekst za pobjedničku pjesmu Splitskog festivala, “Letim u svemir”.

Foto: press

Sa hrvatskom verzijom ove pjesmu za koju su tekst napisali Ivo Jagnjić i Mario Romac Trio Gušt je nastupio na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku. 

Prošloga tjedna na malonogometnoj ekshibiciji u Zagrebu, Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović nastupili su pod imenom Trio Gušt.