Thursday, September 23, 2021
HomeVijestiHrvatska(FOTO) PROSLAVA DANA POBJEDE U SPLITU Održan je mimohod branitelja, nazočnima se...

(FOTO) PROSLAVA DANA POBJEDE U SPLITU Održan je mimohod branitelja, nazočnima se obratili Puljak i Boban: “Hrvatska je mlado stablo. Postoje dva preduvjeta i ono mora rasti i davati plodove”

Povodom proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja pred splitskim HNK je održana svečanost na kojoj su se građanima obratili gradonačelnik Ivica Puljak, župan Blaženko Boban i Zoran Buzdovačić, predsjednik splitske HVIDRE.

– Ovo je prigoda da iskažemo počast i zahvalnost obiteljima nestalih i poginulih branitelja, invalidima Domovinskog rata i svim hrvatskim braniteljima, a pogotovo onima koji su svoje živote utkali u temelje naše domovine. Inspirirani pobjedama koju su ostvarili branitelji, osiguravajući nam slobodu, ne razmišljajući o riziku i izgledima za uspjeh, građani u Hrvatskoj su slobodni nastaviti stvarati velika djela i pobjeđivati na svim područjima, a na ponos generacijama čije vrijeme tek dolazi – kazao je Puljak uz čestitke svim građanima.

Župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban je Hrvatsku usporedio s mladim stablom koje treba njegovati da, kako je kazao, “buja, raste i daje plodove”.

– Treba imati čvrsto korijenje, a to ste vi – hrvatski branitelji, utkali u stablo Hrvatske, a drugi preduvjet je da ga i mlađe generacije njeguju i uzgajaju da bude uistinu čvrsto i jako za budućnost ovog naroda. Upravo u skladu s ovim Danom pobjede, budimo ponosni, sretni što smo pobjednička generacija nad godinama tortura na ovom svetom hrvatskom tlu. Ali budimo i zahvalni na onih 15830 žrtava i onih invalida i vas branitelja i tu zahvalnost prenosimo budućim generacijama kako bi i oni znali biti u budućnosti zahvalni svim tim ljudima – kazao je Boban.

Prikazan je i desetominutni dokumentarni film o vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja”, a svečanosti pred HNK prethodila je misa zahvalnica u crkvi Gospe od zdravlja, nakon koje su članovi braniteljskih udruga s ratnim zastavama i uz pratnju Gradske glazbe Split održali mimohod od Trga Gaje Bulata do spomenika Franji Tuđmanu na Rivi i natrag.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja završilo je velikim vatrometom na Rivi.

GALERIJU FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE

Foto: Dugopolje.org

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments