Danas na sahrani našega ratnika suborca,brata i heroja Pere Vincetića se mogao vidjeti sav jad i bijeda vladajućih ,ali i jad onih koji tobože zastupaju i skrbe za prava Hrvatskih dragovoljaca ratnika.


Prije samoga čina sahrane su poslali policiju da odnesu Hrvatsku zastavu kojom je trebao biti prekriven odar pokojnoga Pere a koji je trebao biti uručen supruzi pokojnika i njegovoj djeci.

Nisu dopustili niti željeli odati zadnju počast pokojniku ispaljivanjem počasnoga plotuna ,pa bih mogao postaviti pitanje ministru Medvedu ,kojih i čijih je on dragovoljaca ministar kada se ogradio od ratnika koji je radi ne pružanja mogućnosti odlaska liječniku umro prije nego li su ga odvezli do bolnice iz istražnoga zatvora.

Medved bi kao ministar morao znati za zakon o prespunkciji nevinosti ,a na ovaj način je Peru osudio i proglasio krivim otkazujući mu dati dužne vojne počasti .


Pero je kako je i sam njegov brat Ilija na sahrani rekao ; ,, sahranjen,ali nije pokopana istina koje će se mnogi postidjeti nakon što se pokaže da su sve optužbe bile lažne”.


Pokoj ti vječni umorni ratniče i brate Pero Vincetić, napisao je na svojem Facebook profilu umirovljeni pukovnik Marko Jonjić.

DP/foto: Facebook