Već  sigurno jedno desetljeće Školski gaj pored osnovne škole je  izvan  funkcije o čemu sam  nebrojeno puta govorio na  Općinskom vijeću Dugopolja i upozoravao,  i da ne kažem molio, da se uredi i  stavi  na  korištenje  našim osnovnoškolcima.   Nekoliko generacija  ostalo je uskraćeno za  to iskustvo, a sve zbog nemara, nebrige i nezainteresiranosti   svih dosadašnjih načelnika Dugopolja.

Nekoliko puta sam  i javno reagirao na tu   nezainteresiranost i ne brigu, a kao dokaz  ponavljam moje   priopćenje od  prošle godine.


Nikada nije dovoljno brinuti se za našu zajedničku dugopoljsku imovinu. Držati je urednom, i upravljati njome u maniru dobra gospodara.  mnogi se diče  nekim imaginarnim napretkom  boljim uvjetima života i slično..  No, ja mislim da je sve u “oku promatrača”.   Neki dan sam naišao pored naše škole, a ono što sam vidio u parku me razočaralo i rastužilo. Par zapušten, staze nevidljive, drveće  polomljeno od vjetra i nebrige i neodržavanja.
Svi stariji znaju  kako je taj park izgledao i za što  se koristio. Poznavali smo svaki kamen, svaku stazu, a danas  je to jad i čemer zbog nečije nebrige i nemara.
 Uređenje parka ne traži  neke velike novce, a  ako ima volje i želje može se brzo privesti svrsi. Malo inicijative,  malo dobre volje i dobre organizacije i sve se može  napraviti u vrlo kratkom roku, kako bi to ponovno bilo ugodno mjesto za boravak i tjelesne aktivnosti. 
Zašto recimo u ovo doba korone  učenici dio nastave iz  prirodoslovnih predmeta ne bi imali u parku, pogotovo dok je još dobro vrijeme,  odnosno u  tijekom cijelog proljeća.   Vrijeme je  da se odgovorni pokrenu..”

Danas sam  dobio obavijest  da  je aktualni načelnik Općine  na svome  facebooku (blokirao me je pa ne vidim njegove objave) objavio kako   planira u nekim budućim vremenima  urediti  Školski gaj, navodno je projekt gotov.

Želim ovom prilikom reći da mu nitko  ni do sada nije smetao   isto napraviti.  Naprotiv, poticali smo ga, tražili, zahtijevali gotovo molili da se to riješi u interesu naše djece. 

Nas koji smo gurali  tu “priču” ne smeta  što načelnik  kopira i koristi naše ideje i prijedloge za  svoju kampanju, već  što nema svojih  vlastitih ideja s kojima bi  izišao pred mještane  Dugopolja. A nije to jedina stvar koju je  “posudio” od  oporbenih vijećnika, o čemu ću  se javnosti obratiti  u idućim priopćenjima.

S poštovanjem Ivica Radošević
dp/ Foto: Dugopolje org