Uhićen s kokainom, pokušao podmititi policajca

Must Read

Tijekom postupanja policijskih službenika prema 39-godišnjaku, isti je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije jučer su nešto prije 13.00 sati u Glagoljaškoj ulici u Zadru zaustavili vozilo Peugeot zadarskih registarskih oznaka u kojem je zatečen 39-godišnji hrvatski državljanin kojeg se dovodi u svezi s počinjenjem kaznenih djela iz domene kriminaliteta droga.

Tom prilikom u vozilu je pronađena i oduzeta PVC vrećica u kojoj se nalazilo oko 72,7 grama kokaina koji je bio namijenjen za daljnju preprodaju na zadarskom području, a čija se vrijednost procjenjuje na više od 50.000,00 kuna. Uz uporabu sredstava prisile 39-godišnjak je uhićen i doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je temeljem naloga suca istrage Županijskoga suda u Zadru izvršena pretraga doma i vozila koje koristi na području Zadra te zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom na širem zadarskom području.

Tijekom postupanja policijskih službenika prema 39-godišnjaku i provođenju kriminalističkog istraživanja, isti je policijskom službeniku u više navrata nudio razne veće novčane iznose u zamjenu da ne obavi službenu radnju koju bi morao obaviti, a sve iz razloga kako ne bi morao odgovarati za počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštene proizvodnja i prometa drogama 39-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Davanje mita, protiv njega podnosi kaznena prijava redovnim putem Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Prilikom pretrage zemljišnog posjeda s gospodarskim objektom pronađena je i oduzeta od njega zračna puška, zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Isto tako je na navedenom ograđenom zemljišnom posjedu zatečen je veći broj pasa raznih pasmina, te zbog utvrđivanja uvjeta i svih drugih okolnosti držanja životinja u tijeku je koordinirano postupanje s nadležnim institucijama.

- Advertisement -spot_img

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img
Latest News

Biskup Križić na 76. obljetnicu Bleiburške tragedije izrazio čuđenje što je izjava jednoga saborskog zastupnika da je poslije rata trebalo biti mnogo više ubijenih,...

Biskup Križić na početku homilije rekao je da „naša domovina nije teritorijalno velika, ali usprkos tome ima premnoga mjesta koja su...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img