Policija je na ulasku u Knin zaustavila pripadnike Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban.

Društvenim mrežama se proširila snimka objavljena na Facebook stranici Dugopolje.org, koja prikazuje incident koji se dogodio na prilazu Kninu.HOS-ovci policijskim vozilima prepraćeni u Šibenik.

“Mi smo ‘za dom spremni’ i to je razlog”, čuje se kako na početku snimke govori Anita Martinović, tajnica Udruge veterana 9. bojne HOS-a.Skejo je u jednom trenutku čak pokrenuo auto i pokušao probiti policijsku blokadu, ali ga je policajac uspio zaustaviti.

HOS-ovci su pokušali uvjeriti policajce da ih puste, ali nisu uspjeli u tome.“Svi mogu prolaziti i ići u Knin, ali mi ne možemo. Koja je ovo slijepa država, što je ovo. Ja znam da si svjestan ovoga, ja vidim sve. Piši prijave, a mi idemo naprijed”, kazao je policajcu jedan od HOS-ovaca.

Iz Policijske uprave šibensko-kninske naknadno su se oglasili o incidentu.“U 7:58 sati na križanju državne ceste D-33 s cestom koja vodi u mjesto Biskupija, na postavljenom prometnom punktu gdje policijski službenici reguliraju promet prema gradu Kninu radi nesmetanog odvijanja proslave VRO Oluja, zaustavljena je kolona vozila koja je htjela nastaviti put prema Kninu tim pravcem umjesto alternativnim preko mjesta Biskupija, a koje pravce je policija i ranije najavila u javnosti.

Prvi vozač u koloni nije htio poslušati upozorenje i naredbu policijskih službenika već je pokušao proći punkt u čemu je spriječen, a nakon čega su ostali vozači blokirali obje kolničke trake ceste D-33.Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja osobe su dovedene u prostore policije te je u tijeku kriminalističko istraživanje”, naveli su.

“I kamen bi proplakao na ovu sliku, suborac privodi suborca, brat po oružju u oslobađanju zemlje privodi svoga brata”, objavio je Miro Bulj

Fotografije ii videa koje su jučer prenijeli mnogi hrvatski mediji, koje su postalr viralne na svim društvenim mrežama snimio je urednik portala Dugopolje.org Ivica Radošević

FOTO: Ivica Radošević/Dugopolje.org