Foto: Pero Šola

Zastupnica Karolina Vidović Krišto obratila se Hrvatskim braniteljima. U podužem pismu ističe važnost oslobodilačke akcije Oluja i analizira aktualna društvenai politička pitanja.

“Danas na 28. obljetnicu veličanstvene pobjede i ulaska hrvatskih osloboditelja u kraljevski grad Knin, koji je do toga dana bio pod okupacijom fašistoidnih zločinačkih srpskih okupatora, prisjećamo se svih palih za Domovinu Hrvatsku.Njihova žrtva jest i naša trajna obveza osigurati da se u Hrvatskoj uspostave oni ideali za koje su se hrvatski heroji borili: sloboda, jednakost i socijalna pravednost.

Važno je napomenuti da je Oluja i jedna od najvećih humanitarnih vojnih operacija koja se izvela u prošlom stoljeću na europskom teritoriju.

Oluja je upravo zbog svojeg humanitarnog karaktera slavljena u cijelome svijetu, jer je operacijom Oluja ne samo oslobođena Hrvatska, već je i spriječen genocid broj dva, kojega su spremali poludjeli srpski teroristi.Bihać i njegova okolina bili bi bez Oluje izvrgnuti masovnim likvidacijama, kakve su Mladićeve postrojbe 3 tjedna prije Oluje počinile u Srebrenici. Procjenjuje se da bi u Bihaćkom džepu bilo pobijeno oko 30 tisuća ljudi, a upravo su hrvatski branitelji u Oluji spriječili navedeni planirani genocid.

Ovih dana čitamo osporavanja Oluje, te se mi u Hrvatskoj pitamo, a pitaju se i međunarodni promatrači, kako je moguće da se u hrvatskoj javnosti, bez ikakove društvene osude, prezentiraju laži koje u svojoj biti slave zločin, te vrijeđaju sve žrtve u Hrvatskoj.Još veća tragedija jest što Oluju osporavaju dijelovi hrvatske vlade! Plenkovićeva zamjenica Anja Šimpraga napada Oluju, što automatski znači obrana Ratka Mladića i Mile Martića.

Plenkovićev partner Pupovac slavi zločine u Banja Luci, što osuđuje Eurospka komisija, ali ne i hrvatska vlada. Plenković i njegovi pomagači šutnjom daju potporu Pupovčevim lažima! Može li si itko zamisliti da na dan obljetnice ustanka u Varšavi, predstavnik njemačke manjine u Poljskoj izjavi da rata nije trebalo biti, i da pozove na komemoriranje njemačkih žrtava u Varšavskom ustanku? To je jednostavno nezamislivo, jer demokratska društva ne smiju tolerirati protucivilizacijski ekstremizam. U Hrvatskoj zločine slave Pupovac i družina uz otvorenu potporu HDZ-a, SDP-a, Možemo i ostale beskrvne lažne oporbe, kao, naravno, i mediji.

Ali treba jasno reći da Hrvatskoj nije problem lažljivi Pupovac, koji je niz puta uhvaćen u lažima, ali i korupciji. Jer Pupovac nije nasilno preuzeo vlast u Hrvatskoj, već su mu Sanader, Milanović i Plenković dali vlast i status koji ne bi smio imati kada bi u Hrvatskoj vladavina prava bila funkcionalna.Upravo je blokiranje institucija vlasti u Hrvatskoj omogućilo nepravdu i korupciju, kao i ponižavanje žrtava Domovinskog rata, te slavljenje srpskih ratnih zločina, čemu svjedočimo svakodnevno u Hrvatskoj.Kako je moguće da hrvatska vlada nije nikada tražila obeštećenje za protjerane Hrvate iz zapadne Bosne, njih gotovo 200 tisuća, ili za Hrvate iz Vojvodine, njih gotovo 50 tisuća?

Zašto hrvatska vlada na temelju međunarodne presude suda u Hagu nije od Srbije zatražila plaćanje ratne odšete u visini od 43 milijarde eura?Ne, hrvatska vlada nema ničiji pritisak da štiti Srbiju, i da ne štiti hrvatske nacionalne interese; nikakva Europa ili SAD ne traže od Hrvatske da štiti srbijanski nacionalizam ili ratne zločine. Plenkovićeva vlada štiti Srbiju, štoviše, brani tu Srbiju pred međunarodnim osudama, kao što je slučaj s Dodikovim i Pupovčevim proslavama Mladićevih zločina i negiranjem genocida u Srebrenici, ili podizanjem spomenika atentatoru i uzročniku 1. Svjetskog rata Gavrilu Principu.

Cijela Europa se pita – kakva je to država koja diže spomenike teroristima?Zašto Plenković radi za srbijanski nacionalizam, a protiv europskih i hrvatskih vrijednosti, ovdje neću dalje elaborirati, ali će o ovim činjenicama biti još govora.Odgovor, pak, na današnje probleme je jasan, i nema nikakove dvojbe o uzročnicima hrvatskih problema!Uzročnici svih nedaća u Hrvatskoj jesu korumpirane, nesposobne i izdajničke elite.

Svi smo svjesni da ideali, za koje su se hrvatski branitelji borili, u Hrvatskoj nisu uspostavljeni. Štoviše, u Hrvatskoj dominiraju suprotne vrijednosti: nepravda i korupcija, te izdajnički mentalitet vladajućih struktura.Možemo konstatirati da smo kao ratni pobjednici u međuvremenu okupirani od nepoštenih i nesposobnih, kojima je Hrvatska nebitna.Jedino što je bitno današnjim Plenkovićima, Milanovićima ili Jandrokovićevima, jest njihova egoistična gramzljivost koju provode svjesno nanoseći štetu hrvatskim građanima.

Pola milijuna iseljenih jesu osobna iskaznica današnje vladajuće strukture. Neviđena korupcija prisiljava naše ljude na raseljavanje kako bi mogli ostvariti legitimne životne ciljeve – ali izvan svoje ljubljene Domovine.Hrvatsku smo i stvarali kako ne bismo bili izrabljivani od Beograda, ili bilo kojega drugog centra kojima smo bili stoljećima podložni. Sada kada imamo slobodnu Hrvatsku, ponovno smo izloženi izrabljivačima koji su blokirali državne institucije kako bi se neometano mogli bogatiti na leđima hrvatskih građana.

Hrvatska mladost nije izginula na ličkom Ljubovu 4. kolovoza 1995. kako bi Plenkovićev tajkun Vujnovac nosio u džepu ogrlicu od pola milijuna eura, a da istovremeno nastavnik u školi nema dovoljno da prehrani četveročlanu obitelj.

Ne, naši heroji su ginuli kako bi Hrvatska bila uređena i uspješna, te kako bi se Hrvati vraćali u svoju prelijepu Domovinu, a ne iseljavali.

Zato smo dužni odstraniti korupciju i nepravdu iz Hrvatske. Svatko tko podržava lopovsku vlast i korupciju nije domoljub već osvjedočeni protivnik hrvatskog naroda i Države. Svatko tko je upoznat s nepravilnostima, a ništa ne poduzima protiv tih bezakonja, nije domoljub, i nema pravo pozivati se na hrvatske vrijednosti – bio on u vlasti, ili u fiktivnoj oporbi.

Uredimo Hrvatsku, jer samo uređena Hrvatska može biti uspješna Hrvatska”, ističe Karolina Vidović Krišto.