Foto: Facebook

Poznati fratar iz Bosne i Hercegovine Mario Knezović na društvenim mrežama osvrnuo se na rat u Izraelu i reakcije u BiH. 

Objavu je nazvao “NIJE OVO NAŠ RAT – ČEMU FANATIZAM I SVRSTAVANJE”. 

“Bošnjaci – Muslimani bi trebali čuti rečenicu Alije Izetbegovića: ‘Ovo nije naš rat’. To je izgovorio onda kad je BiH napadnuta od srpskoga agresora i JNA. Čovjek tada izriče da nije njegov rat ono što se događa u njegovoj državi. To je bilo sramotno! Isto tako je sramotno da u našem vremenu mnogi, posebno Muslimani, rat između Izraela i Palestine smatraju svojim ratom”, objavio je fra Knezović.

Čemu svrstavanje?

Ljudi, dosta je nama u BiH ratova i podjela, poručio je.

“Čemu svrstavanje kad mi iz BiH nismo nikakav faktor ni u započinjanju niti zaustavljanju tog rata? Bošnjaci se kao svrstavaju na stranu Palestine, Hrvati na stranu Izraela, Srbi u muci ne znaju kud bi jer su pritješnjeni od Rusije itd? Korisnije je moliti za mir i nevine – nego vješati zastave i upućivati zapaljivu retoriku”, napisao je.

Užasnut je, nastavio je, kao i svi normalni ljudi, govorom imama iz Sandžaka koji poziva na rat, borbu, osvetu itd.

“Sve to u ime Allaha. Želim vjerovati, i vjerujem, kako muslimani iz BiH nisu kao ovaj imam iz Sanđžaka! Stari je ovo govor, ali ga ponavljaju u sadašnjici! Nek bude pouka da se nikad ovako ne govori. Bog je ljubav, a ne mržnja”, zaključio je fra Knezović, a privukao je više od tisuću komentara. 

Dok je Zadar prije 32 godine jedva preživljavao topničke i zračne napade notornog ratnog zločinca Momčila Perišića, a dok su četnici i jugo-komunisti iz podgoričkog korpusa tijekom napada na Dubrovnik etnički očistili općinu Ravno koja se nalazi u BiH, Alija Izetbegović izjavljuje “Ovo nije naš rat!”