[GALERIJE SVIH OKUĆNICA] Dodijeljene nagrade za najljepšu okućnicu općine Dugopolje

0

Ove subote, na manifestaciji „Svitnjak na Plitači“, dodijeljene su nagrade za najljepšu okućnicu općine Dugopolje.

Događaj je to koji je po prvi puta organiziran na području naše općine, a u organizaciji portala Dugopolje.org, Turističke zajednice općine Dugopolje i Općine Dugopolje birala se najljepše uređena okućnica. Natječaj je započeo 16. svibnja, trajao je do 10. lipnja 2018. godine. Sve prijave koje su pristigle na natječaj bile su valjane te su ušle u izbor.

Nakon zatvaranja roka za prijave, tročlani žiri u sastavu Željka Bonacin za Dugopolje.org, Tomislav Balić za TZ općine Dugopolje, te Antonia Radica u ime Općine Dugopolje, zajedno su posjetili svakog kandidata te pregledali njihove prijavljene okućnice. Žiri se susreo sa toplim ljudima otvorenog srca čiji su ljubav i talent prema uređenju svoga doma itekako izraženi kroz njihove okućnice. Stoga, žiriju nimalo nije bilo lagano odlučiti se i odabrati one koji su najljepši. Na koncu, odvojenim glasovanjem, donijeli su konačne odluke i odlučili pobjednike natječaja.

Konačna ocjena donesena je na temelju prosjeka ukupnih ocjena svakog člana žirija. Ocjene su se dodjeljivale u rasponu od 1-10, s time da je ocjena 1 najslabija ocjena a ocjena 10 najbolja ocjena. Prilikom dodjeljivanja ocjena, kriteriji kojima su se članovi žirija vodili su: usklađenost stila uređenja s podnebljem Dalmatinske zagore, korištenje tradicionalnih i autohtonih biljnih vrsta, te opći estetski dojam.

Konačni poredak za prva tri mjesta bio je sljedeći:

  1. mjesto osvojila je Leonida Čipčić, uz poklon-bon u iznosu od 3.000 kuna
  2. mjesto osvojila je Enica Ban, uz poklon-bon u iznosu od 2.000 kuna
  3. mjesto osvojila je Anka Kolić, uz poklon-bon u iznosu od 1.000 kuna

Budući da je ovo bila prva godina izbora najljepše okućnice općine Dugopolje, ostalim natjecateljima dodijeljene su utješne nagrade koje su kao i glavne nagrade, također osigurali TZ općine Dugopolje i Općina Dugopolje. Svi natjecatelji koji su osvojili utješne nagrade dobit će poklon-bonove u iznosu od 300 kuna. Utješne nagrade osvojili su (po abecednom redu): Dušan Roguljić, Nikica Dumančić, Tihana Vukasović, a za preuzimanje istih mogu se javiti u ured Turističke zajednice općine Dugopolje, tokom radnog vremena, zaključno do 6. srpnja 2018. godine.

1. mjesto – Leonida Čipčić

2. mjesto – Enica Ban

3. mjesto – Anka Kolić

Utješne nagrade (po abecednom redu) – Dušan Roguljić

Utješne nagrade (po abecednom redu) – Nikica Dumančić

Utješne nagrade (po abecednom redu) – Tihana Vukasović